Random Article


Review: Agents of S.H.I.E.L.D. – Seizoen 2

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: , , ,
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 22 afleveringen van ongeveer 40 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Introductie van Marvel's Inhumans. Spectaculair einde. De relatie tussen Mockingbird en Lance Hunter werkt erg goed.

Minder


De verhaallijnen duren soms net iets te lang.


Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. ging een donkerdere kant op en introduceerde de Inhumans tot het Marvel Cinematic Universe. Lees hier de Brainfreeze-review van het tweede seizoen…

0
Posted 14/05/2015 by

 
Full Article
 
 

Gonzales: Tell me Agent May, are you loyal to Coulson or to S.H.I.E.L.D.? – “They’re the same.” – Melinda May.

Hoewel Marvel‘s Agents Of S.H.I.E.L.D. een erg matig eerste seizoen kende, wist het opmerkelijke Hydra-einde en de link met Captain America: The Winter Soldier  toch een hernieuwing bij zender ABC te verzekeren. Marvel’s primaire televisieserie keerde dus terug en kende enkele opvallende wendingen.

Shield 1

Geheel in navolging van het eerste seizoen, wordt de chaotische strijd met terreurorganisatie Hydra verdergezet. Tijdens een van de vele schermutselingen komen Agent Coulson (Clark Gregg), Agent May (Ming-Na Wen), Skye (Chloe Bennet) en de anderen de mysterieuze obelisken tegen. Terwijl ze hun handen meer dan vol hebben met de terreurorganisatie onder leiding van Dr. Whitehall (Reed Diamond), moeten ze nu ook uitzoeken wat deze artefacten en de ingesloten Terrigen-kristallen net inhouden. Een gevaarlijk kat-en-muisspel, dat toch meer met Skye’s oorsprongsverhaal te maken heeft dan gedacht, breekt los…

Qua verhaal biedt het tweede seizoen weinig speciaals. Ditmaal worden een drietal hoofdlijnen verteld en uiteindelijk op een handige wijze aan elkaar gelinkt. De strijd met Hydra leidt tot splintergroeperingen binnen het voormalige S.H.I.E.L.D., maar tevens ook tot de vondst van de obelisken. Deze geheimzinnige objecten introduceren op hun beurt dan weer het Inhumansverhaal in Marvel’s filmuniversum.

Agents Of Shield Seizoen 2 1

Centrale figuren in het verhaal zijn zonder meer Coulson en Skye. Beiden moeten omgaan met de gevolgen van hun bijna-doodervaringen uit het eerste seizoen en de strijd met Hydra. Terwijl we met Jiaying (Dichen Lachman) en Calvin (Kyle MacLachlan) enkele figuren uit Skye’s achtergrond en nieuwe status quo leren kennen, zit Coulson in de knoei als aangewezen directeur van S.H.I.E.L.D. Hoewel Agent May een eigen aflevering en zo eindelijk wat meer diepgang krijgt, worden de andere personages heel wat minder uitgewerkt. Je kan best stellen dat dit tweede seizoen het seizoen van Skye – of liever Daisy – is geworden.

De ruimere band met het filmuniversum is hier minder prominent dan in het vorige deel. Een enkele aflevering behandelt Lady Sif (Jaimie Alexander) en haar zoektocht naar een Kree-vluchteling, of er wordt wel eens met een bekende naam gegoocheld, maar meer dan hoef je niet te verwachten. De voorlaatste aflevering biedt dan weer wel enkele (min of meer) relevante verklaringen voor Avengers: Age of Ultron (met o.a. de Helicarrier en Loki’s scepter). Ja, Agents of S.H.I.E.L.D. staat voornamelijk op haar eigen benen, maar weet op haar beurt met de Inhumans toch iets toe te voegen aan Marvel’s filmuniversum. Scenaristen Jed Whedon en co hebben hiermee een perfecte balans tussen kleine knipoogjes in de dialogen en hun relatief onafhankelijke verhaal bereikt.

Skye

En de Inhumans, dat is toch waar dit seizoen rond draait. Het uitgebreide subplot rond de mysterieuze Kreesymbolen dat reeds in het vorige seizoen werd opgestart, wordt –weliswaar erg traag- eindelijk afgehandeld. Voldoende achtergrond en tijd om een dergelijk ingrijpend iets te verwerken is natuurlijk nodig, maar na enkele afleveringen van waarin men slechts met kleine stapjes vooruitgaat, werd het soms wat langdradig… Gelukkig was het een verhaallijn die met deze Inhumans (of Marvel Studios’ versie van mutanten zonder het woord mutanten te gebruiken) iets ingrijpend toevoegt aan Marvel’s filmwereld.

De serieuzere toon die al meteen merkbaar was in de eerste aflevering, wordt duidelijk gehandhaafd doorheen het hele seizoen. De centrale cast kent heel wat minder nadrukkelijk humoristische momenten waaronder vooral het duo Fitz-Simmons heeft geleden. Hoewel het voor minder trouwe kijkers wellicht even aanpassen is, zorgen de vele ingrijpende gebeurtenissen in de serie ervoor dat deze thematische wending naadloos aansluit bij het vorige seizoen en de bestaande Marvel-wereld.

ADRIANNE PALICKI, NICK BLOOD

Door de narratieve focus op Skye krijgen enkele personages van Coulsons nieuwe team noodzakelijkerwijze iets minder aandacht. Oude getrouwen zoals Ward, samen met zijn partner Agent 33, of Deathlok keren nog wel even terug in kleine glansrollen, maar toch is dit tweede seizoen vooral een seizoen van introducties. Naast de Inhumans zijn er ook nieuwkomers Mockingbird, vertolkt door Adrianne Palicki, en Lance Hunter, gespeeld door Nick Blood, die telkens weer de show stelen. Hierdoor zijn de onware geruchten over een Agents of S.H.I.E.L.D.­-spinoff  rond deze twee personages des te pijnlijker…

Voor de eerste maal had Agents of S.H.I.E.L.D. ook een twee uur durende finale. In het spectaculaire einde werd eindelijk een rechtstreekse, fatale confrontatie tussen S.H.I.E.L.D. en de Inhumans getoond. De geweldige oneliners (Science, biatch) alsook de non-stop actiescènes waarin kosten noch moeite zijn gespaard, zijn om van te smullen. Met een emotionele conclusie, een schokkend einde en enkele leuke hints naar de toekomst, is het S.O.S.-tweeluik zonder twijfel de beste aflevering van het seizoen.

Agents Of Shield Seizoen 2 2

Kortom, het tweede seizoen van Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. doet dingen opvallend beter en is tegelijkertijd innovatief, maar hervalt toch in enkele oude gebreken. De verhaallijnen lijken soms te lang te duren waardoor de serie aan tempo verliest. Ondanks de leuke introductie en de indrukwekkende finale, weet de serie nieuwkomer Daredevil  bij Netflix dit seizoen niet van de troon te stoten. Door het nakende Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War-tweeluik belooft Agents of S.H.I.E.L.D. in het derde seizoen wel opnieuw een noodzakelijke en leuke insteek in Marvel’s filmwereld te worden…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.