Random Article


Review: The Strain Seizoen 1

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: , ,
 
Scenario: , ,
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 13 afleveringen van ongeveer 40 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Goed


Veel inzicht in de personages. Niet alleen aandacht op de "enge" kant van de Strigoi.

Minder


Traag opgebouwd.


The Strain is niet de typische horrorserie die je zou verwachten. Door de hand van Guillermo del Toro wordt het een echt meesterwerkje…

0
Posted 04/05/2015 by

 
Full Article
 
 

I have seen this disease before… All the passengers, alive or dead, must be destroyed

The Strain werd oorspronkelijk geschreven als het eerste deel van een trilogie horrorromans door Chuck Hogan en Guillermo del Toro. Na een reeks comicbookadaptaties van Dark Horse volgde er in 2014 dan eindelijk een tv-serie op FX, wat eigenlijk del Toro’s oorspronkelijke bedoeling was. The Strain is niet de typische zombie/vampier-killer-serie die je zou verwachten. De basis ligt eigenlijk in de forensische wereld, langzaamaan neemt het wel zo zijn draai naar een echte horrorserie.

Het begint allemaal wanneer een vliegtuig landt op de JFK luchthaven in New York City. De communicatie is uitgeschakeld en er schijnen geen overlevenden aan boord te zijn. Het toestel is volledig stil… Hier komen de twee hoofdpersonages opdraven: Dr. Ephraim (Eph) Goodman (Corey Stoll) en zijn collegae Nora Martinez (Mia Maestro). Ze werken voor het Center for Disease Control and Prevention (CDC) en krijgen als eersten toegang tot het vliegtuig. Eenmaal daar komen ze tot de conclusie dat iedereen inderdaad dood is, op vier miraculeuze overlevenden na. Eph en Nora onderzoeken of het om een virus gaat, maar al gauw loopt alles mis en blijkt er veel, veel meer aan de hand…

53190-the-strain-the-strain

In de overledenen schuilt immers een virus dat langzaamaan iemands lichaam verandert tot het muteert tot een strigoi (ondode). De passagiers vechten zich een weg uit het mortuarium, waarna ze op zoek gaan naar hun geliefden om ze ook te besmetten. Weldra heerst er een echte epidemie, zonder dat het CDC het wil toegeven. Aangespoord door de mysterieuze Abraham Setrakian (David Bradley) beginnen ze een zoektocht naar het bovennatuurlijke kwaad achter deze apocalyptische situatie…

Aanvankelijk wordt er ingezoomd op het virus en diens werkingen en op Eph en Nora, die nog steeds proberen de ziekte te genezen. Hoe verder het verhaal echter gaat, des te meer verandert het naar een apocalyptische serie, waar men niet veel meer kan doen dan zich te verweren in een steeds meer veranderende wereld. Er wordt ingespeeld op de menselijke kant van de personages, die steeds meer worden opgezadeld met de keuzes tussen leven en dood. Iets dat niet altijd leidt tot een happy ending…

thestrain

De serie biedt verder inzicht over het doen en laten van verschillende personages. Zo komt men ook langzaamaan te weten wat het verband is tussen Setrakian en Eichhorst (Richard Samme), het hulpje van de Master, door middel van goed uitgedachte flashbacks in de concentratiekampen van de jaren 40. Er worden ook personages gevolgd die er in eerste instantie niet belangrijk uit zien, maar dat uiteindelijk wel worden.

De personages kunnen op de meeste momenten zeer kil voorkomen. Vooral Setrakian die zich meer dan de helft van het seizoen voordoet als een koude, oude zak die niemand iets wil laten merken van wat er in hem omgaat. Eph en Nora langs de andere kant worden een stuk beter gespeeld. Misschien is het door de grotere diepgang in hun situatie en verhaal, of gewoon omdat de acteurs iets beter zijn…

thestrain2

In het eerste seizoen van The Strain een aanrader? Zeker wel! Af en toe gaat het echter wat traag, maar in ruil krijgen we een hoop flashbacks die het verhaal en de personages des te interessanter maken. Ook levert Guillermo del Toro heel wat opvallende en minder opvallende verwijzingen naar klassieke horrorverhalen. In de laatste helft van het seizoen wordt de spanning extra opgebouwd, na de eerder inleidende afleveringen van het eerste deel. In het begin een beetje doorzetten en dan genieten van del Toro’s nieuwe meesterwerk. We kijken zeker uit naar het vervolg.

Het eerste seizoen van The Strain is nu beschikbaar. Het tweede mag men verwachten tegen de zomer van dit jaar.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.