Random Article


Avengers-regisseur Joss Whedon verklaart liefde aan Edgar Wright, DC Comics en Batman

 


0
Posted 24/04/2015 by

Sinds enkele dagen kunnen we ons te goed doen aan Marvel’s Avengers: Age of Ultron. Het langverwachte vervolg op The Avengers werd opnieuw geregisseerd door Joss Whedon. Age of Ultron zal echter Whedons voorlopig laatste werk zijn voor Marvel Studios. Natuurlijk wordt Whedon gevraagd voor de nodige interviews tijdens de intensieve perstournee voor één van de grootste films van het jaar. De regisseur steekt zijn mening niet onder stoelen of banken en durft zelfs kritisch te zijn tegenover zijn voormalige werkgever.

Zo begrijpt hij nog altijd niet dat de Marvel Studios en Edgar Wright uit elkaar zijn gegaan. Wright was enkele jaren bezig met het opzetten van een Ant-Manfilm waarvoor hij samen met Joe Cornish een script had geschreven. Sterker nog, er was al een begin gemaakt met de pre-productie toen het misliep en Wright werd vervangen door Peyton Reed. Whedon las het originele script en noemde het het beste Marvel-script dat de studio ooit heeft gehad. Het was ook het Marvel-achtigste script dat hij heeft gelezen: “Ik was niet zo geïnteresseerd in Ant-Man, maar dat veranderde toen ik het script las. Toen was mijn reactie meer een: Natuurlijk! Dit is echt zo goed!”

whedonexcited

In andere interviews gaf Whedon toe dat hij “super-opgewonden” is voor Batman V Superman: Dawn of Justicede opkomende film van Marvel-concurrent DC Entertainment. en dat hij een fan is van de andere manier waarop DC hun films aanpakt en ernaar uitkijkt om hen hun eigen team te zien bouwen. Ook vertelt Joss Whedon dat hij best zijn tanden zou willen stukbijten op een Batman-film: “Iedereen wil met Batman werken, dat is gewoon een gegeven”. En raar is dat eigenlijk niet. Voordat Marvel hem strikte voor The Avengers en Agents of S.H.I.E.L.D. werkte de regisseur aan het opzetten van een Wonder Woman-solofilm voor DC en Warner Bros.

We hoeven overigens nog niet te speculeren over een eventuele overstap naar DC en Warner Bros. Want Whedon gaf in een eerder stadium al aan dat hij iets nieuws gaat doen en voorlopig geen behoefte heeft om te werken aan andermans creaties…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.