Random Article


Verslag kick-off panel Star Wars Celebration

 

1
Posted 16/04/2015 by

Als je dit leest, weet je natuurlijk al het belangrijkste nieuws van op het kick-off panel op Star Wars Celebration: de nieuwe teasertrailer voor Star Wars Episode VII: The Force Awakens. Toch vielen er ook wat andere nieuwtjes en interessante weetjes op te merken. Brainfreeze brengt verslag van de belangrijkste gebeurtenissen op het evenement.

De belangrijkste gasten waren regisseur, schrijver en producer J. J. Abrams en producer en tevens hoofd van Lucasfilm, Katheen Kennedy. Tijdens het inleidende gesprek heeft Abrams het vooral over zijn liefde voor Star Wars.

‘Het was de eerste film die mij echt naar een andere wereld kon brengen… Star Wars heeft ook een hart, het gaf hoop.’

1

Abrams mag dan het gezicht van de film zijn, ook op Kathleen Kennedy is de druk enorm zwaar. Ze vermeldt echter dat ze heel veel heeft geleerd door samen te werken met Steven Spielberg en ook Star Wars-schepper George Lucas. Samen produceerden ze heel wat topfilms zoals o.a. Indiana Jones. De presentator herinnert Abrams even aan zijn initiële weigering om de film te regisseren. Abrams geeft toe dat hij eerst ‘nee’ antwoordde.

‘Het was te overweldigend. Ik had andere plannen met mijn familie en ik had al heel wat sequels gedaan en wou daar nu een beetje van afwijken.’

Tijdens een gesprek met Kennedy merkte Abrams echter dat hij geen nee meer kon zeggen. Een volgende vraag over het gebruik van echte sets en het beperken van green screen leidt onmiddellijk tot heel wat applaus van het publiek. Dat toont het belang dat de Star Wars-fans aan authenticiteit hechten.

6

Abrams refereert opnieuw naar de originele film.

A New Hope voelde echt aan. Het voelde alsof je er echt was. Het is natuurlijk Star Wars dus er moeten effecten zijn, maar er moet ook een standaard zijn. Het moet echt zijn, authentiek. Dat betekende zoveel mogelijk sets bouwen.’

Abrams licht een tipje van de sluier op wanneer het gaat over de opnames in Abu Dhabi. Hij vermeldt dat hij John Ford-scènes wou tonen, zoals dat ook in de originele trilogie het geval is. Belangrijk is de naam van de planeet waar deze scènes zich afspelen: Jakku. Velen dachten dat het hier om de woestijnplaneet Tatooine ging. Veel is nog niet geweten over deze planeet aangezien ze specifiek voor The Force Awakens in het leven is geroepen.

Kathleen Kennedy was op de vorige Star Wars Celebration zo onder de indruk van twee droidbouwers dat ze hen prompt rekruteerde om mee te werken aan de film. Samen met R2-D2 en de nieuwe droid BB-8 komen deze twee fans op het podium, duidelijk onder de indruk van het gebeuren.

2

Vervolgens is het de beurt aan het nieuwe bloed. Acteurs Oscar Isaacs, Daisy Ridley en John Boyega komen het podium op. We krijgen tegelijkertijd nieuwe beelden te zien van hun personages.

acteurs

Alle acteurs vertellen hoe hun personages geïntroduceerd worden.

Isaacs (Poe Dameron) is zeer enthousiast:

‘(Dameron is)… the best freaking pilot in the galaxy.’
‘Hij wordt op een missie gestuurd door een zekere prinses en ontmoet hierbij John Boyega’s personage.’

Ridley (Rey):

‘We vinden haar op de planeet Jakku. Ze is een schroothandelaar en is erg op zichzelf gesteld. Dan ontmoet ze een ander personage en begint het avontuur.’

Boyega (Finn):

‘Finn is in gevaar en hoe hij hierop reageert, verandert zijn leven.’

De presentator vraagt hem op de man af of hij nu wel dan niet een Stormtrooper is. Boyega knikt ja en krijgt een speelse berisping van Abrams. Finn is dus wel degelijk een Stormtrooper!

3

Na enkele vrij standaardvragen van het publiek komt een colonne Stormtroopers en ook de oude cast het podium op: Anthony Daniels, Peter Mayhew, Mark Hamill en Carrie Fisher. Daniels is zijn zwierige zelf en probeert de show naar zich toe te trekken. Peter Mayhew moet ondersteund worden. Het zijn echter Mark Hamill en Carrie Fisher als de Skywalkertweeling die de meeste aandacht trekken.

8

De presentator vraagt Fisher of ze als prinses Leia opnieuw ‘hairbuns’ zal dragen. Fisher antwoordt met een kwinkslag.

‘Nee, geen ‘hairbuns’, maar er is een alternatief. En nee, geen gouden bikini, dat beloof ik jullie!’

Mark Hamill dankt op zijn beurt de fans.

‘Dank aan de fans want het is door jullie dat we hier zijn. Ik heb mijn hele leven zoveel liefde van jullie gevoeld. Jullie zijn meer dan fans, jullie zijn familie.’

Dan is het grote moment aangebroken. Abrams en Kennedy leiden de nieuwste trailer in. We zien bijzonder veel nieuwe beelden en personages, spectaculaire acties en worden weer herenigd met de oude personages. Let ook op de uitspraak van Mark Hamill als Luke Skywalker wanneer hij het heeft over ‘the Force’.

‘My father has it’

“Has”, niet “had”. Refereert hij hier naar de Force-geest van het personage of heeft Anakin Skywalker/Darth Vader dan toch op één of andere manier de verwoesting van de tweede Death Star overleefd? Voer voor discussie!

Ondertussen verscheen ook nieuw promomateriaal voor The Force Awakens. In deze drie afbeeldingen zien we de Stormtroopers en Sith Lord Kylo Ren.

Star Wars: The Force Awakens vliegt in december de zalen binnen.

promomateriaal 3 promomateriaal 2 promomateriaal 1

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    zotterob

    Trailer vind ek zeer goed maar ik kijk toch meer uit naar de eerste beelden van star wars battlefront

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.