Random Article


Review: Olympus – “The Temple of Gaia” (Aflevering 1, Seizoen 1)

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


/

Minder


Houterige dialogen. Verschrikkelijk lelijke green screen. Saai.


Vorige week verscheen op Syfy de eerste aflevering van Olympus, een mythologische fantasyserie die zich afspeelt in het Oude Griekenland. Het wil een mix zijn tussen Spartacus en Game of Thrones maar slaat hierbij volledig de bal mis…

1
Posted 06/04/2015 by

 
Full Article
 
 

Griekse mythen en sagen bieden al een tweeduizend jaar een welkome bron van inspiratie voor schrijvers. Deze vertellingen bieden dan ook alles wat een degelijk verhaal nodig heeft: spanning, avontuur, romantiek, tragedie, een centrale held(in) tegenover een grote (goddelijke) overmacht. Ja, die Grieken wisten wel hoe ze iemand op het puntje van de stoel konden laten zitten. Ook heden ten dage gaat er geen jaar voorbij of er is wel een Titan- of Hercules-film in de zalen of een equivalent op tv.

olympus graphics

Dit jaar kan je Olympus in dat rijtje plaatsen. Deze Syfy-serie speelt zich af in het jaar 2015 B.C. Jonge held ‘Hero’ (Tom York) is gevangen genomen door een cycloop, een reus met maar één oog, die zijn voeten wil afhakken. Iedereen zijn hobby’s niet waar? Hero is in dat vrij vervelend parket terecht gekomen doordat hij op zoek ging naar een orakel, dewelke hem de waarheid over zijn verleden moet vertellen.

Waar te beginnen. Deze eerste aflevering is ronduit slecht. Wat onmiddellijk opvalt zijn de afgrijselijke decors. Geen enkele scène lijkt op locatie opgenomen te zijn. Alles werd met green screen gedaan. Op zich is dat een artistieke keuze die goed kan meevallen, maar dan moet er wel moeite gedaan worden voor die graphics. Dat is hier niet het geval. Het lijkt soms alsof je naar een twintig jaar oud docudrama kijkt. Op geen enkel moment heb je het gevoel dat er nog maar een meter diepte is in die achtergrond. Het is zodanig opvallend dat het je volledig uit het verhaal haalt.

Dat verhaal is trouwens ook bijzonder flauw. Na afloop van de aflevering moet je echt diep nadenken om je te realiseren wat er net gebeurd is. Hero die iets over zijn verleden wil weten en er half Griekenland voor afloopt? Gelijklopend is er het verhaal van koning Aegeus (Graham Shiels) die neergeschoten wordt en zijn vrouw, Medea (Sonita Henry), die geheime spelletjes speelt. Er blijft geen enkele naam noch personage plakken en wat er met hen gebeurt, kan je eigenlijk geen bal schelen.

olympus cast

De dialogen zijn onnatuurlijk en dragen bij tot de enorm houterige acteerprestaties. York is buitengewoon ongeloofwaardig als jonge held. In de seriebeschrijving kan je lezen dat Hero zich van gewone jongeman zal ontpoppen tot leider en evenknie van de goden. In dat opzicht is het normaal dat York nu een vrij mager baasje is. Maar dan is het toch vrij raar dat hij nu al met één hand op de rug cyclopen en andere tegenstanders kan uitschakelen…

De serie neemt zich compleet serieus. Het wil een soort van mengeling tussen Spartacus en Game of Thrones zijn, maar blijft ver uit de buurt van de sterke punten van beide series. Zelf al kan men het verhaal en dialoog in de volgende afleveringen aanscherpen, dan nog is deze serie zo low-budget en lelijk dat het je tijd niet waard is.

Olympus is elke donderdag te zien op het Canadese Super Channel en het Amerikaanse Syfy.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Killian

    Zonde… Had wel graag een waardige opvolger voor Spartacus gezien

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.