Random Article


Review: Batman Vs Robin

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 80 minuten
 
Taal: Engelstalig
 
Verkrijgbaar vanaf: 14 april
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


Met Batman Vs Robin levert DC Entertainment een vervolg op Son of Batman en een geanimeerde filmadaptatie van de recente klassieker Court of Owls. De film komt uit op 14 april, maar hier kan je al de Brainfreeze-review lezen…

4
Posted 06/04/2015 by

 
Full Article
 
 

An alternate response might be, “Thanks Batman”. But I guess I expect too much.- Batman

Een nieuw jaar, een nieuwe Batman-animatiefilm in de DC Universe Animated Original Movies-lijn. Dit jaar is dat Batman Vs Robin, het rechtstreeks vervolg op het matige Son of Batman uit 2014. Batman Vs Robin deelt zijn titel met een Batman and Robin-verhaallijn van enkele jaren geleden, maar adapteert eerder de bejubelde Court of Owls-verhaallijn van Scott Snyder en Greg Capullo. Wordt Batman Vs Robin echter nog zwakker dan zijn voorganger? Of slaagt de film er toch in het geweldige bronmateriaal op een respectvolle manier om te zetten?

Na het verplichte oorsprongsverhaal in Son of Batman, lijkt Damian Wayne/Robin (Stuart Allan) nog steeds moeite te hebben om zijn rechtmatige plaats in de Batman-familie te vinden. Vader Bruce Wayne/Batman (Jason O’Mara) heeft alvast zijn handen vol met de snuggere maar rebellerende snaak die maar al te vaak zijn eigen weg inslaat. Ook Dick Grayson/Nightwing (Sean Maher) probeert deze troebele relatie te verbeteren, zonder al te veel succes. Tijdens een van zijn nachtelijke reddingsacties ontmoet Damian de moordlustige vigilante Talon (Jeremy Sisto) die hem nog meer ontvreemdt van zijn vader. Damian besluit daarom van huis weg te vluchten. Wanneer Batman dan in conflict komt met de dodelijke Court of Owls, een eeuwenoud, aristocratisch genootschap dewelke tracht Gotham onder controle te krijgen, moet hij hen schijnbaar zonder de hulp van zoonlief bevechten…

Batman4

De titel verwijst meteen naar het belangrijkste thema van de film: de relatie tussen Bruce Wayne en zijn zoon Damian Wayne. Op de interessante antagonist na, is Batman Vs Robin een opvoedingsverhaal zoals er zo velen zijn. Het scenario van comicbookschrijver J.M. DeMatteis levert matige dialogen met gelukkig de nodige humor dat probeert te verdoezelen dat Batman Vs Robin eerder Batman’s troebele vader-zoonrelatie” is geworden.

Het centrale thema buiten beschouwing gelaten, brengen DC Entertainment en Warner Bros. Animation na Justice League: Throne of Atlantis eerder dit jaar opnieuw een animatiefilm volgens de welbekende standaardformule. Wanneer Bruce Wayne’s ouders in een flashback voor een zoveelste keer vermoord worden, verliest het verhaal je al helemaal. Het interessantste onderdeel hangt vooral samen met de Talon, de voornaamste krijger van de Court of Owls, die voor opschudding en intrige zorgt. Toch hervalt ook deze schijnbaar uitgewerkte schurk aan het einde van de prent tot een zoveelste bordkartonnen personage volgepropt met clichés.

Batman1

De vechtscènes zijn leuk, in overvloed aanwezig en hondsbrutaal. Vooral het eindgevecht met Batman’s gepantserde pak is leuk om te zien. De vloeiende animatiestijl komt goed tot zijn recht in de snellere scènes, maar schiet wat te kort in de close-ups. De gezichten vallen soms wel erg breed uit…

De terugkerende personages uit Son of Batman worden allen vertolkt door dezelfde stemacteurs. In de flashbackscènes keert Kevin Conroy zelfs even terug naar de Batman-mythos in de rol van Bruce’s vader Thomas Wayne. Een leuke knipoog naar zijn langdurige carrière als Batman’s stem in de animatieserie uit de jaren 90 en de Arkham-videogamereeks. Qua continuïteit zit de productie van Son of Batman en Batman Vs Robin dus wel snor, maar zo merk je des te meer dat het centrale thema uit beide films uitverteld is. Batman Vs Robin had beter tot zijn recht gekomen indien de troebele vader-zoonrelatie in de vorige film was afgerond en de aandacht nu vooral op de Court of Owls werd gericht. Hopelijk wordt deze soap niet nog onnodiger verlengd tot een derde deel…

Batman5

Batman Vs Robin vertelt een overbodig verhaal en probeert het te verbloemen met een van de interessantste antagonisten uit de recente Batman-geschiedenis… Ondanks de geweldige Court of Owls-verhaallijn uit de New 52-comics als inspiratiebron is Batman Vs Robin een teleurstellende animatiefilm geworden die ver verwijderd is van recente DC Comics-animatieklassiekers als o.a. Justice League: The Flashpoint Paradox of Batman: Assault on Arkham. Hopelijk herpakt DC Entertainment zich met Justice League: Gods and Monsters later dit jaar…

Batman Vs Robin verschijnt op 14 april op DVD en Blu-Ray.

Batman Vs Robin bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


4 Comments


 1. avatar
   
  the_batflash123

  Ik vond hem wel goed en zeker niet teleurstellend. Natuurlijk geen flashpoint paradox maar die was dan ook gewoon geweldig.
 2. avatar
   
  CriminalCore28

  Voor één keer ben ik het niet eens met de review… deze film was één van de betere DC Animated movies!
 3. avatar
   
  monkeyafterdark

  Ondertussen ga ik er al lang van uit dat elke DC animatiefilm een flink verlies van tijd is. Teveel gevecht en te weinig kansen gegrepen om echt iets te vertellen. Saai!
  Maar misschien heeft dat ook te maken met mijn groeiende vermoeidheid als het over superhelden gaat. Graag meer verhaal als focus en niet gewoon teren op weer maar een robbertje vechten.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.