Random Article


Review: iZombie – “Pilot” (Aflevering 1, Seizoen 1)

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 42 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Competente en intrigerende set-up. Grappig waar nodig, creepy waar het moet.

Minder


Luie, CSI-dwaze intrige voor de openingsepisode


Je zal maar naar een feestje gaan, op zoek naar sociale status, en wakker worden met maar één ding aan je kop: braaaaaiinnnsss… We nemen de eerste aflevering van stripadaptatie iZombie onder de loep…

2
Posted 24/03/2015 by

 
Full Article
 
 

So ‘you are what you eat’ isn’t just a bitchy thing my mother says about fat people.

izombie-titles-127041Ook al doet de spelling van de titel vermoeden dat het om een nieuwe Apple-code gaat die iedereen (verdiend!) in een zombie verandert, is er (god zij geloofd) geen verwantschap met die ‘unieke’ electronicalijn. iZombie is de vrije tv-bewerking van de gelijknamige DC/Vertigocomicbookreeks door Chris Roberson en Mike Allred.

Je heet Liv Moore (Rose McIver) je bent een bijzonder succesvolle chirurge met een overdreven perfecte verloofde, een rechte lijn naar onsterfelijk succes, maar amper een sociaal leven. De dag dat je je laat overhalen door die echtgenoot-in-spe om toch eens een feestje mee te pikken op een jacht, breekt er toch wel een zombieplaag op die boot uit! En ben jij toch wel net die ene overlevende die geklauwd was door één van die ondode ondingen waardoor je een onweerstaanbare drang naar hersenen hebt, maar toch je identiteit hebt behouden en rationeel blijft, zolang je maar bij tijd en wijle grijze materie kan degusteren. Zo niet, dan krijg je last van zombie tendensen. Degustatie bij voorkeur met eetstokjes, noedels en flink overgoten met tabasco…

izombie-valentines

Hop, weg carrière. Hop, weg verloofde. Hop, weg leven. Na die openingscène volgt een erg aardige titelsequentie door Mike Allred en zijn we 5 maanden verder. Ook al ziet Liv er heel anders uit, niemand in haar omgeving heeft enig idee van haar… ware aard. Ze werkt nu in een mortuarium, waar ze gemakkelijk aan hersenen geraakt zonder daarvoor te moeten moorden. De oorsprong van de zombieplaag is een mysterie (voor later?) en Liv ‘ziet’ overschotjes herinneringen van de hersenen die ze eet. Can you say plot device? In de eerste episode moet er dan ook nog een moordmysterie opgelost worden (because procedural) maar dat is ongeveer zo boeiend als geperste kop. We zullen het piloot-kinderziekte noemen en veel beterschap wensen.iZombie-first-trailer-860x442

Een zekere zweem van clichés is dus niet te vermijden in de pilootaflevering van iZombie, de nieuwe tv-serie van Rob Thomas, de geliefde bedenker van Veronica Mars. Maar een hoofdpersonage dat alle levensvreugde, smaak (vandaar de liters hete saus) en ambitie heeft verloren, dat is wel een interessant element, zorgt voor de goed gedoseerde snedige humor in de dialogen zoals we deze weten te smaken van Thomas en blaast leven en onvoorspelbaarheid in de interacties. De zijpersonages worden goed tot uitstekend geïntroduceerd. De meeste familieleden van Liv voelen momenteel nog erg cliché aan: de moeder is een onuitstaanbaar controlerend mens, de jongste broer is nietszeggend en de zus wil Liv zo graag uit haar depressie helpen. Haar collega Ravi (Rahul Kohli) is een verfrissende vertolking die voor de komische noot zorgt, maar ook als enige de waarheid kent (het zal Veronica Mars-fans bekend in de oren klinken, die dynamiek). De rookie moordzakendetective Babineaux (Michael Goodwin), die ze als bij toeval moordzaken helpt oplossen, heeft ook wel wat dertien-in-een-dozijn-flik in zich, maar toont gelukkig ook potentieel.

Voldoende lekkers om plakkerige vingers bij af te likken en met een lege blik in je ogen uit te kijken naar de volgende episode, terwijl je om braaaaains kreunt…

iZombie is iedere dinsdag te zien op het Amerikaanse The CW.

big_thumb_8a0297a438d8ceee0fbda06a18eca013

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.


2 Comments


  1. avatar
     
    Arseface

    Ik volg Nout over de hele lijn (zelfs zijn “verborgen” kritiek op het merk met het appel embleem). De serie heeft potentieel maar dat kwam er de eerste episode niet goed uit. Het moordmysterie was maar dunnetjes. Waarschijnlijk zal de serie in het begin ook wat geplaagd worden door het villain of the week syndrome. Hopelijk komen we de komende aflevering wat meer te weten rond het mysterie rond de zombie uitbraak. Ik blijf het nog even een kans geven, maar het niveau zal toch omhoog moeten om mijn aandacht vast te blijven houden. Spijtige zaak is dat ze David Anders gevraagd hebben om de bad guy te spelen. Die gast kan voor geen meter acteren…

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.