Random Article


Review: Big Eyes

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 106 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 18 Maart 2015
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Een waargebeurd verhaal dat tot de verbeelding spreekt. Stijlvolle inkleding van het geheel.

Minder


Weinig uitschieters binnen het verhaal. De film slaagt er niet in om zijn gebrek aan inspiratie te verbergen.


Big Eyes is het nieuwe geesteskind van Tim Burton. Grote ogen zal deze prent echter niet trekken…

0
Posted 16/03/2015 by

 
Full Article
 
 
So, who’s the artist?

Tim Burton, een man die nog weinig introductie behoeft, keert terug naar het grote scherm met de biopic Big Eyes. Zijn eerste productie sinds het charmerende Frankenweenie. Hiervoor verenigt hij met Scott Alexander en Larry Karaszewski, enkele oude bekenden waarmee hij het bejubelde Ed Wood uit zijn hoed toverde. Daarnaast zijn Christoph Waltz (Inglourious Basterds, Carnage) en Amy Adams (Man of Steel, American Hustle) ook klinkende namen om een productie mee op poten te zetten.

Big-Eyes-Movie-Pictures

Margaret Keane (Amy Adams) is een zelfverzekerde vrouw die haar man verlaat in een tijd waarin dit nog steeds controversieel was. Samen met haar dochter neemt zij de koffers om nieuwe horizonten te verkennen. Maar de verse kansen bieden zich niet onmiddellijk aan. Daarom tracht Margaret haar talenten op de vlooienmarkt aan de man te brengen. Hier ontmoet ze de flamboyante Walter Keane (Christoph Waltz). Een “zondagsschilder” die pronkt met zijn Parijse avonturen en de nodige charmes aan boord legt. Na een vluchtig huwelijk trachten zij samen het leven van een kunstenaar na te streven. Maar bij de eerste vlagen van interesse blijkt Walter al gauw wat te veel krediet te nemen…

Op de acteerprestaties van zowel Amy Adams als Christopher Waltz valt weinig aan te merken. Beiden blijken zich toe te wijden in hun rol. Adams komt echter nog iets overtuigender over in haar onzekere positie. Dit kan wellicht haar Golden Globe voor deze rol verklaren. Bij Waltz ligt het er daarentegen soms iets te dik op. Hierdoor komt het karikaturale iets te veel op de voorgrond. De constante focus op het koppel zet dit natuurlijk nog extra in de verf, waardoor de geïsoleerde situatie van een kibbelend kunstenaarskoppel nogal ééntonig wordt.

kk

Dit laatste argument beschrijft treffend het gebrek aan verrassingen binnen de film. Alle gebeurtenissen verzinken in de nogal voorspelbare relatie. Hierdoor blijkt de trailer voldoende om de gevoelens tijdens de film te omvatten. De prent mist bovendien een aantal uitgewerkte zijpersonages. Sterke acteurs zoals Krysten RitterJason Schwartzman en Danny Huston maken hun opwachting, maar dragen uiteindelijk niets bij tot de dynamiek van het verhaal. De Keanes blijven voortdurend alleen in hun problemen, maar wel met een kritisch kunstminnend publiek op de achtergrond.

De sfeer van de film is de voornaamste troef. Elk detail past perfect in het geheel. Waarbij de mysterieuze schilderijen, de moderne kunsthandelaar en de begeesterende soundtrack een perfecte harmonie vormen met een duidelijke Tim Burton-stempel. Zowel Danny Elfman als Lana Del Rey slagen er in om het geheel van een magisch deuntje te voorzien.

Kortom is het zeker de moeite waard om Big Eyes eens te bekijken. Al is het maar om even meegesleurd te worden in een flamboyante vertaling van een waargebeurd verhaal. Verwacht echter geen kunstwerk dat lang in je geheugen zal blijven hangen…

 Big Eyes komt vanaf 18 maart in de Belgische bioscoopzalen.

big-eyes-8

Comments

comments


Maxim D.

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.