Random Article


Marvel Movie Special – Wie zijn de Nieuwe Avengers in Avengers: Age of Ultron?

 


0
Posted 05/03/2015 by

Op 22 april brengt Marvel Avengers: Age of Ultron in de bioscoopzalen (bekijk hier de nieuwste trailer!). In een vorige Marvel Movie Special rond de The Avengers-sequel hebben we het al gehad over de grote slechterik Ultron, vandaag gaan we het hebben over de nieuwe Avengers die we in film zullen zien: meer bepaald The Vision en de tweeling Quicksilver en Scarlet Witch

Avengers: Age of Ultron wordt opnieuw geregisseerd door Joss Whedon en speelt zich een ganse tijd na de vorige film af. Na de val van S.H.I.E.L.D. in Captain America: The Winter Soldier krijgen Earth’s Mightiest Heroes het heel druk met het beschermen van onze planeet. Tony Stark/Iron Man ontwikkelt daarom een programma, Ultron genaamd, om de Avengers bij te staan dreigingen tot de mensheid uit te schakelen. Het programma wordt echter zelfbewust en ziet al snel de mensheid zelf als een dreiging…

QUICKSILVER

 • Echte naam: Pietro Maximoff
 • Eerste verschijning: The X-Men #4 (1964)
 • Avenger sinds: The Avengers #16 (1965)
 • Krachten: Bovenmenselijke snelheid, reflexen en denkpatronen

quicksilver1IN DE COMICS ontmoeten we de supersnelle mutant Pietro Maximoff/Quicksilver voor het eerst in de X-Men-reeks. Hij maakte, samen met zijn tweelingzus Wanda Maximoff/Scarlet Witch, deel uit van de Brotherhood of Evil Mutants – de terreurgroep onder X-Men-aartsvijand Magneto. Hoewel hij zijn debuut maakte als een vijand van de X-Men, hervormde hij zich en kreeg hij samen met zijn zus een tweede kans om zijn gaven voor het goede te gebruiken. Quicksilver en Scarlet Witch werden hierdoor de allereerste mutanten die Avengers werden.

Pietro en Wanda werden geboren in Transia, Oost-Europa. Meer bepaald op de magische berg Wundagore Mountain. Ze hebben een menselijke moeder, Magda, maar wie hun vader is, is momenteel niet duidelijk. Even dacht men dat het de Whizzer was, een superheld uit de jaren 40. Daarna bleek het niemand minder dan Magneto te zijn. Recentelijk bleek echter dat Magneto geen bloedbanden heeft tot de tweeling (ondanks het feit dat zeker Quicksilver enorm hard op hem lijkt). Vermoedelijk heeft hun oorsprong nu iets te maken met Herbert Wyndham, dewelke als de High Evolutionary verantwoordelijk is voor tal van sinistere genetische experimenten op Wundagore Mountain. Een goed voorbeeld hiervan is Bova Ayrshire, een geëvolueerde koe (en ja, we bedoelen het echt letterlijk) die gedurende een tijdje de jonge Pietro en Wanda mee opvoedde. De tweeling werd daarna geadopteerd door de Maximoffs, een zigeunerfamilie.

bova

De kindertijd van Pietro en Wanda verliep zo normaal mogelijk…

quicksilverscarletwitchQuicksilver begon zijn superheldencarrière als terrorist bij de Brotherhood nadat Magneto hem en zijn zus redde en rekruteerde voor zijn zaak. Al snel werd hij echter op het juiste pad gebracht en zou hij de Avengers vervoegen. Later zou hij ook een lid worden van het door de overheid gesponsorde mutantenteam X-Factor en werd hij een leraar op Avengers Academy. Quicksilver was gedurende een tijd ook getrouwd met Crystal, een lid van de koninklijke familie van de eeuwenoude Inhumans (die momenteel het mooie weer maken in Agents of S.H.I.E.L.D. en binnen enkele jaren hun eigen Marvel-film krijgen). Quicksilver en Crystal hebben samen een dochter: Luna.

Vanwege zijn krachten, denkt en beweegt Quicksilver tientallen keren sneller dan een normale mens. Zijn persoonlijkheid geeft dit ook zeer goed weer. Pietro is enorm ongeduldig en is zeer snel op zijn tenen getrapt. Tevens kan hij vrij arrogant uit de hoek komen. Hiermee maakte hij zich nooit echter zeer populair bij zijn mede-Avengers en X-Men. Ondanks zijn minder leuke karaktertrekjes, is Pietro zeer trouw aan en zeer beschermend over zijn tweelingzus Wanda (in een alternatief Marvel-universum hebben de twee zelfs een incestueuze relatie).

quicksilvermovie

IN DE FILMS zagen we Pietro voor het eerst in de eindscène van Captain America: The Winter Soldier. Hij zat, samen met zijn zus Wanda, opgesloten in één van de cellen van HYDRA-terrorist Baron Von Strucker. Pietro en Wanda zijn hier afkomstig uit het door oorlog verscheurde Oost-Europese land Sokovia. Ze willen een verschil maken in hun land en stellen zichzelf op als vrijwilligers voor genetische experimenten om zo meer kracht te vergaren. Danzij HYDRA en de door hen gestolen scepter van Loki verkrijgt Pietro zijn supersnelheid. Aanvankelijk haat hij de Avengers, Tony Stark en alles waar ze voor staan. In Age of Ultron zullen we Quicksilver en Scarlet Witch dus inderdaad eerst als vijanden van de Avengers zien. Ook zullen ze zich aanvankelijk inlaten met Ultron, alvorens te beseffen dat ze aan de verkeerde kant staan en Earth’s Mightiest Heroes vervoegen. Boogschutter Hawkeye wordt aangesteld om de tweeling wat in het oog te houden. Quicksilver wordt vertolkt door Aaron Taylor-Johnson, bekend van zijn hoofdrollen in Kick-Ass en Godzilla.

Quicksilver ken je misschien ook nog uit X-Men: Days of Future Past. Hier was hij een jonge mutant in de jaren 70 die Wolverine en Professor Xavier meehielp met Magneto uit het Pentagon te bevrijden. In de film werd ook geïmpliceerd dat hij wel degelijk de zoon van Magneto was. Deze versie van Quicksilver is echter niet dezelfde als diegene die in Avengers: Age of Ultron zal opduiken. Quicksilver A en Quicksilver B dus. In de Avengers-film ligt zijn oorsprong anders en zullen de woorden “mutant” en “Magneto” alvast niet aan bod komen.

quicksilvermovie2

Quicksilver in X-Men: Days of Future Past

SCARLET WITCH

 • Echte naam: Wanda Maximoff
 • Eerste verschijning: The X-Men #4 (1964)
 • Avenger sinds: The Avengers #16 (1965)
 • Krachten: Manipulatie van realiteit en waarschijnlijkheden, (Chaos)magie

scarletwitchvisionscarletwitchIN DE COMICS is Wanda Maximoff/Scarlet Witch de tweelingzus van Quicksilver. Haar oorsprongsverhaal is dus vrijwel hetzelfde als dat van haar broer: Wundagore Mountain, Bova de koe, zigeuners, Magneto en de Brotherhood, de X-Men en de Avengers, de High Evolutionary. Wanda is minder ongeduldig en opvliegend dan haar broer en aldus wat vredelievender en populairder bij de andere superhelden. Tegelijk is Wanda echter één van de gevaarlijkste en machtigste wezens op aarde, dus dat kan er ook iets mee te maken hebben. In tegenstelling tot haar broer, verkreeg Wanda bij haar geboorte magische gaven dankzij de demonische god Chthon. De Scarlet Witch is dus niet alleen een mutant die met haar “hex” krachten en spreuken de realiteit en probabiliteit kan manipuleren, maar is eveneens een adept in de chaotische kunst der magie.

Scarlet Witch vervoegde de Avengers samen met haar broer. Achteraf zou ze ook een langdurig lid worden van de West Coast Avengers en het hieruit voortkomende Force Works. Ze is hiermee één van de weinige goede mutanten die nog niet in een van de vele X-teams heeft gezeten. In haar tijd bij de Avengers begint ze een langdurige relatie met de robotische Vision, aanvankelijk tegen de wil van haar broer Pietro, en leert ze dankzij Agatha Harkness – een echte heks – wat beter met haar magische gaven om te gaan. De Vision wordt Wanda’s langste relatie, maar er volgen er nog met o.a. teamleden Hawkeye, Wonder Man en – eventjes – Captain America.

scarletwitchdisassembled

Scarlet Witch… losing it…

Toch zullen Wanda’s immense krachten haar parten blijven spelen en haar het doelwit maken van tal van manipulaties door grote superschurken. Meer dan eens wordt de Scarlet Witch bezeten door één of andere magische/kosmische entiteit of wordt ze gewoon psychotisch omdat haar krachten haar teveel blijken. Zo heeft ze doorheen de jaren haar twee kinderen onnatuurlijk in het leven “gewenst” (haar man was immers een robot, dus dan waren magische wensen de meest logische oplossing). Ook heeft ze enkele van haar teamleden de dood ingejaagd en/of terug tot leven laten komen, heeft ze de realiteit zodanig aangepast dat de wereld onherkenbaar werd, was ze verantwoordelijk voor het tijdelijk uiteenvallen van de Avengers en roeide ze met drie magische woorden bijna het ganse mutantenras uit. Momenteel hebben de Avengers (en sommige X-Men) haar hiervoor enigszins vergeven, maar dat Scarlet Witch niet het meest stabiele personage in het Marvel-universum is, mag dus duidelijk zijn…

ScarletWitchmovie

IN DE FILMS verscheen Scarlet Witch samen met haar broer Quicksilver op het einde van Captain America: The Winter Soldier. Net zoals Pietro, stelde ook Wanda zich vrijwilligster om superkrachten te verkrijgen dankzij HYDRA en Loki’s magische scepter. Net zoals haar broer, zal Wanda eerst de Avengers bevechten alvorens de juiste kant tegen Ultron te kiezen. Verwacht wordt dat zij in Avengers: Age of Ultron diegene is die de Hulk manipuleert om tegen Iron Man te vechten en verschillende Avengers een ware nachtmerrie zal doen beleven. De rol van Scarlet Witch wordt vertolkt door Elizabeth Olsen, die in Godzilla ook al samen acteerde met Aaron Taylor-Johnson.

In tegenstelling tot haar broer Quicksilver, verscheen Scarlet Witch niet in de bioscoopversie X-Men: Days of Future Past. In een weggelaten scène zien we echter wel even Wanda Maximoff opduiken als Pietro’s jongere zusje.

xmenpietrowanda

Wanda en Pietro in X-Men: Days of Future Past

THE VISION

 • visionEchte naam: niet van toepassing, de naam Victor Shade werd weleens als alias gebruikt
 • Eerste verschijning: The Avengers #57 (1968)
 • Avenger sinds: The Avengers #58 (1968)
 • Krachten: Vision is een extreem intelligente androïde die kan vliegen, zonne-energie afvuren, zijn eigen dichtheid en massa manipuleren, doorheen materie phasen en vliegensvlug netwerken met andere machines

IN DE COMICS is Vision de “zoon van Ultron”. Hij werd door de moordzuchtige robot gecreëerd als geheim wapen tegen de Avengers. De Vision is zelf een synthezoid met tal van superkrachten. Zijn robotische lichaam (dat ooit nog toebehoorde aan de oorspronkelijk Human Torch uit de jaren 40), wordt echter aangevoerd door de hersengolven van de toen overleden Simon Williams. Net zoals Simon Williams als Wonder Man ooit werd gemanipuleerd om de Avengers in een val te lokken, maar uiteindelijk de superhelden redde, gebeurde hetzelfde met de Vision. Hij keert zich al snel tegen Ultron en vervoegt het team.

De Vision wordt één van de sterkste leden van de Avengers en leert gaandeweg denken en voelen zoals een mens. In feite is hij een grote softie en één van de sympathiekste en – ironisch genoeg – meest menselijke Avengers aller tijden. Doorheen zijn vele jaren bij het team, sneuvelde hij al meermaals in de strijd. Hij kon echter steeds opnieuw gebouwd worden. Hij trad ook in het huwelijk met de Scarlet Witch, maar dankzij haar meerdere psychoses en manipulaties is die romance momenteel afgelopen.

vision1

IN DE FILMS krijgt de Vision een ietwat andere oorsprong. Hier wordt hij niet door Ultron gecreëerd, maar door science bros Tony Stark en Bruce Banner. Vermoedelijk wordt hij in het leven geroepen als een soort antivirus om Ultron tegen te gaan. De Vision wordt gespeeld door acteur Paul Bettany, dewelke eerder de stem van Iron Man’s boordcomputer J.A.R.V.I.S. verzorgde. Dat de filmversie van de Vision dus een extensie wordt van J.A.R.V.I.S., is daarmee duidelijk…

visionaou

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.