Random Article


Jim Starlin’s Dreadstar op weg naar TV

 

0
Posted 18/02/2015 by

Jim Starlin is bij comicbooklezers bekend als de eigenzinnige maker van allerhande kosmische titels bij Marvel en DC zoals Warlock, The Infinity Gauntlet, Captain Marvel, Cosmic Odyssey en Stormwatch. Het grote publiek kent vooral zijn co-creaties Gamora en Drax The Destroyer uit Guardians of the Galaxy en Thanos, de grote paarse booswicht waar de Avengers het uiteindelijk tegen zullen opnemen in hun laatste films.

De tv- en filmstudio’s hebben nu ook Starlins eigen werk ontdekt. Universal Cable Productions en Benderspink waren al een paar jaar bezig om een film rondom Starlins creator-owned comic Dreadstar op poten te zetten. Maar laten we eerlijk zijn, Hollywood zit niet zo te wachten op films waarin superhelden geen rol spelen, niet gebaseerd zijn op een enorm bekende naam of de zoveelste sequel of remake zijn. De drempel voor het maken van een tv-serie ligt tegenwoordig een stuk lager en de interessantste Hollywoodproducties van de laatste jaren baanden zich sowieso een weg naar de televisie.

Dreadstar wordt uiteraard gebaseerd op de gelijknamige comic die in de jaren tachtig onder de vlag van Marvel’s creator-owned imprint Epic werd opgestart. Het is het verhaal van de ruimtepiraat Vanth Dreadstar, de laatste overlevende van onze melkweg, en zijn bende rauwdouwers die een hachelijke reis ondernemen om de oorlog tussen de Church of the Instrumentality en The Monarchy te beëindigen. Natuurlijk is dat niet zo simpel. Sterker nog, Dreadstar is eigenlijk een groots opgezette space-opera. De comic is in de voorbije jaren bij meerdere uitgeverijen verschenen, waaronder Image Comics en Dynamite Entertainment. Recent publiceerde deze laatste nog een omnibus met de eerste twaalf issues.

Jim Starlin zal meeschrijven aan de tv-serie. Een netwerk of een verschijningsdatum voor de eerste aflevering werd momenteel nog niet bekend gemaakt.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.