Random Article


Review: Justice League – Throne of Atlantis

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , , ,
 
Filmstudio: , ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 75 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 27 Januari 2015
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Aquaman! Goeie actie en enkele leuke cameo's en karaktermomenten, vooral met Aquaman, Superman en Wonder Woman.

Minder


Gaat te snel vooruit. Villains worden nauwelijks uitgewerkt. Plot rammelt een beetje. Teveel personages.


Aquaman komt eindelijk terug boven water in DC’s nieuwste Justice League animatiefilm Throne of Atlantis. Gaat geen zee hem te hoog of gaat hij toch kopje onder? Kom het te weten in de Brainfreeze-review!

0
Posted 15/01/2015 by

 
Full Article
 
 

I need some air! – Aquaman

Aquaman, DC‘s koning van de onderzeese stad Atlantis en heerser der zeven zeeën, heeft het nooit makkelijk gehad als superheld. Hij is één van de machtigste wezens op aarde, een bad-ass krijger en de eerste grote superheld in het genre die trouwde en kinderen kreeg, maar voor vele casual fans is hij gewoon “die ene kerel op zijn zeepaard die met vissen kan praten“. (thanks a lot, Hanna-Barbera). In de afgelopen 20 jaar heeft DC er veel aan gedaan om Aquaman wat edgier te maken en momenteel slagen ze hier wonderwel in in de New 52-comics. Toch viel Aquaman nergens te bespeuren in Justice League: War, de animatiefilm die het vernieuwde oorsprongsverhaal van DC’s grootste helden adapteerde, en werd hij hierin vreemd genoeg vervangen door Shazam. Opvolger Justice League: Throne of Atlantis maakt dit goed door de onderzeese superheld de hoofdrol te geven. Maar levert het een degelijke prent op?

jlthrone1

Deze nieuwe DC/Warner Bros.-animatiefilm volgt rechtstreeks op Justice League: War en adapteert losjes de Throne of Atlantis cross-over uit de comics, afgewisseld met een vernieuwde oorsprong voor Aquaman. We ontmoeten Arthur Curry/Aquaman (Matt Lanter) voor het eerst in een lichtjes hilarische scène wanneer hij in een bar de recente dood van zijn vader gaat verdrinken en zijn levensverhaal doet aan een nietsvermoedende kreeft. Hij wordt in het oog gehouden door Mera (Sumalee Montano), in opdracht van Atlanna (Sirena Irwin). De koningin van Atlantis en niet toevallig ook Arthur’s moeder. Ondertussen plant Arthur’s halfbroer Orm, alias Ocean Master (Sam Witwer), om Atlantis over te nemen en de bovenwereld aan te vallen. Het duurt dan ook niet lang vooraleer de pas gevormde Justice League zich met de situatie gaat bemoeien…

jlthrone4

Wanneer het op superheldenanimatie aankomt, zijn DC nog steeds de beste in het vak. Toch hebben ze de laatste tijd heel wat steken laten vallen. Op het fantastische Justice League: The Flashpoint Paradox, vallen de recente animatiefilms in het DC New 52 Animated Universe louter “middelmatig” te noemen. Bij Justice League: Throne of Atlantis is dat spijtig genoeg niet anders.

Alles begint nochtans zeer veelbelovend. De eerste act van de film stelt mooi de belangrijkste personages voor. Er zijn wat humoristische momenten in het pas opgerichte Super Seven/Justice League-hoofdkwartier, alsook bij de introductie van Aquaman. Ook het kersverse koppel Superman (Jerry O’Connell) en Wonder Woman (Rosario Dawson) steelt de show in enkele leuke scènes, zeker wanneer Lois Lane (Juliet Landau) hun date komt verstoren. Verder wordt ook de bromance tussen Batman (Jason O’Mara) en Green Lantern (Nathan Fillion) uit de vorige prent terug opgerakeld.

jlthrone3

Daarna gaat het echter bergaf. Men laat teveel ruimte voor de actiescènes (dewelke vrij bloederig zijn, as per usual), waardoor de karakterontwikkeling pas op de tweede plaats komt. We zien Aquaman wel als een bad-ass vechtersbaas, maar als personage lijkt hij zelden iets zelf te beslissen. De toekomstige koning der zeven zeeën zwemt en vecht zich een weg van punt A naar punt B naar punt C, komt gaandeweg meer te weten over zijn afkomst en aanvaardt zijn lot haast zonder meer. Zijn verhaallijn gaat te snel vooruit en hij wordt op enkele uren zowel een superheld, Atlanteaan, koning als Justice League-lid. In de ene scène vindt hij zichzelf terecht nog een onwaarschijnlijke kandidaat om koning van Atlantis te zijn en één gevecht later is hij plots klaar om ganse legers aan te voeren. Het komt allemaal maar gehaast over. Zijn romance met Mera, zijn toekomstige vrouw, wordt ook nauwelijks uitgediept.

jlthrone5

Wanneer je weet dat Aquaman het meeste schermtijd krijgt en nog steeds niet voldoende uitgewerkt wordt, belooft dat niet veel goeds voor de rest van de cast. De meeste leden van de League krijgen maar weinig te doen. Cyborg (Shemar Moore) en een iets te kinderachtige Shazam (Sean Astin) werken ook niet meteen als komisch duo. En dan zijn er nog de villains. Ocean Master is vrij cliché en Black Manta (Harry Lennix), de absolute aartsvijand van Aquaman, loopt er maar wat verloren bij als extra spierkracht. Een motivatie voor zijn doen en laten wordt ons onthouden, ondanks het feit dat hij veruit één van de meest interessante Aquaman-vijanden is. In de laatste act laat Ocean Master ook een fameuze steek vallen. Waarom een grondaanval riskeren op Metropolis wanneer je de macht hebt om de ganse stad onder water te zetten?

jlthrone2

Het grote probleem met Throne of Atlantis is dat het eigenlijk twee films wil zijn. Eén die het verhaal van de Justice League wil verderzetten en één die de oorsprong van Aquaman wil vertellen. De cast wordt hierdoor te groot om elk personage recht te kunnen aandoen en het lijkt alsof regisseur Ethan Spaulding zo snel mogelijk aan zijn uiteindelijke doel wil geraken: namelijk een Justice League met Aquaman erin. Indien dit een tweedelige aflevering van een Justice League-animatiereeks zou geweest zijn, had het misschien gewerkt. Maar als aparte animatiefilm schiet het te kort en voelt het aan als een rush job. De actie is leuk, de animatiestijl is dezelfde als deze uit Justice League: War, er zijn enkele leuke momenten en cameo’s en de stemmencast is opnieuw zeer degelijk, maar de te snelle voortgang laat iets te weinig ruimte voor goeie karakterisering… en dat levert uiteindelijk een teleurstellende Justice League/Aquaman-prent op. DC kan beter, veel beter…

Justice League: Throne of Atlantis verschijnt op 27 januari op DVD en Blu-Ray.

Justice League: Throne of Atlantis bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.