Random Article


Review: Agent Carter – “Now is Not the End” + “Bridge and Tunnel” (Aflevering 1+2, Seizoen 1)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: ,
 
Scenario: , ,
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 42 min. per aflevering
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Fans van Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. zullen hier een kick aan beleven

Minder


Zonder de Marvel-connectie is het een doorsnee spionageserie


Na Agents of S.H.I.E.L.D. is Agent Carter de tweede tv-serie in het Marvel-filmuniversum. We volgen de ex van Captain America als superspionne in de jaren 40…

0
Posted 11/01/2015 by

 
Full Article
 
 

During the war I had a sense of purpose..Responsibility..But now I connect the calls but I never get a chance to make ’em.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. is even met winterstop. Maar Marvel-fans hebben geen reden om nu hun tv uit te laten staan. Want om de tijd te vullen tot 3 maart is er de miniserie Agent Carter. Peggy Carter verscheen voor het eerst in de jaren 60 in de comics en werd door Hayley Atwell vertolkt in Captain America: The First Avenger (2011) waarin ze Captain America assisteerde en natuurlijk verliefd werd op diens alter ego Steve Rogers. Een tikkeltje sneu want we weten inmiddels allemaal hoe dat eindigt. Vorig jaar kreeg ze haar eigen Marvel One-Shot en daar is inmiddels een tv-serie uit voortgekomen…

Het verhaal start in 1946. De oorlog is voorbij en Peggy probeert, met een gebroken hart, haar leven weer te hervatten. Ze is een secretaresse bij de S.R.R (Strategic Scientific Reserve) en wordt, ondanks haar verdiensten tijdens de oorlog, niet bepaald serieus genomen. Haar baas en veel van haar directe collega’s zien haar als niets meer dan een gedienstige vrouw. De gehandicapte Daniel Sousa (Enver Gjokaj) ziet haar kwaliteiten dan weer wel, maar misschien komt dat ook wel omdat hij een oogje op haar heeft. Wat men bij S.R.R niet weer is dat Peggy’s vriend Howard Stark (Dominic Cooper) – de vader van… – haar hulp heeft ingeroepen. De S.R.R is naar hem op zoek omdat Stark ervan wordt verdacht dat hij zijn technologie aan schurkenstaten en criminelen heeft verkocht. Het klopt niet, maar dat moet natuurlijk nog wel even worden bewezen. Agent Carter eet dus van twee walletjes en mag door haar werkgever niet worden gesnapt. Gelukkig wordt ze geholpen door Stark’s butler Edwin Jarvis (James D’Arcy).

edwin jarvis peggy carter

Het begin van deze eerste twee episodes is even doorbijten. De schrijvers bij Marvel doen er alles aan om het er bij de kijkers in te wrijven dat Peggy Carter geen suf vrouwtje is maar een krachtvrouw. Dat is leuk, maar ze komt hierdoor in het eerste half uur extreem onsympathiek over. Je kunt ook op een subtielere manier laten zien met welk seksisme en andere maatschappelijke ellende ze te maken krijgt en hoe ze hier tegenin gaat. Ironisch genoeg wordt ze juist overtuigender als een sterke vrouw neergezet, wanneer ze als een blonde stoeipoes een bepaald voorwerp probeert te bemachtigen.

Het is ook erg gewaagd dat men gekozen heeft om deze serie in de jaren veertig te laten spelen. Het zorgt voor een sfeer die losstaat van Agents of S.H.I.E.L.D. en Captain America: The Winter Soldier. Wie het tweede seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. wat gevolgd heeft zag al voorbijkomen dat men verwees naar de daden van Agent Carter. Er komen in deze serie enkele zaken voorbij die we dus ook al gezien hebben in het huidige S.H.I.E.L.D.-seizoen. Wie dat in zijn hoofd heeft zitten zal een kick beleven aan de wijze waarop deze twee series elkaar aanvullen.

Toch kun je jezelf ook niet aan de indruk onttrekken dat het, los van de Marvel-connectie, Agent Carter eigenlijk maar een enorme doorsnee spionageserie lijkt te worden…

agent carter shotkopie

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.