Random Article


Review: Global Frequency (2005 Pilot)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 45 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Deze aflevering maakt je weemoedig naar een serie die je nooit zal zien

Minder


Het toeval helpt het verhaal erg veel in het begin


Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe tv-serie rondom Warren Ellis’ Global Frequency. Wij doken in de internetarchieven en bekeken de pilootaflevering van de nooit gemaakte Global Frequency tv-reeks van tien jaar geleden…

0
Posted 22/12/2014 by

 
Full Article
 
 

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Global Frequency tv-serie. Uiteraard gebaseerd op de gelijknamige comic van Warren Ellis.  Dit is echter niet de eerste keer dat er wordt gewerkt aan een Global Frequency tv-reeks. Tien jaar geleden was dit ook het geval. Het Warner Bros. tv-network had zelfs al een bestelling gedaan voor een seizoen van dertien afleveringen en er werd een pilot gemaakt. Wij doken de internetarchieven in en bekeken de eerste (en uiteindelijk enige) aflevering.

The Global Frequency is real!

De jonge Sean Flynn (Josh Hopkins) loopt op een mooie avond door het Chinatown van San Francisco. Hij eet wat noodles bij een eettentje en geniet van de feestende mensen om hem heen. Hij loopt verder wanneer uit een steegje een vreemd geluid klinkt, gevolgd door een ijselijke gil. Flynn gaat kijken en treft het lijk van een man aan. Pikant detail. De helft van zijn lichaam is weggebrand. Flynn schrikt maar wat we op dat moment nog niet weten is dat hij ooit een agent was. Relevant natuurlijk omdat dit verklaart waarom Sean niet wegrent als een gillend schoolmeisje bij het zien van dit gruwelijke tafereel.

Naast de man ligt een gsm die op dat moment overgaat. Flynn pakt op en is verbonden met operator Aleph (Aimee Garcia) en Miranda Zero (Michelle Forbes). Flynn is verbonden met het kloppende hart en het hoofd van The Global Frequency. Een organisatie bestaande uit de beste spionnen, geheime agenten en gewone mensen. Een clubje dat wereldwijd actief is en mensen beschermt tegen zaken van het soort waar je doorgaans niet te veel van moet weten…

Global_Frequency_pilot_still

Ze vertellen wie de dode man is en wat hij aan het doen was. Hij zat achter een man aan met een rare eigenschap. Deze man genereert op volstrekt willekeurige momenten een enorme hoeveelheid energie dewelke elke keer in kracht toeneemt. Wanneer deze uitbarstingen hun piek bereiken dan hebben ze het potentieel om geheel San Francisco weg te vagen. Samen met de natuurkundige Catharina Finch (Jenni Baird) mag Sean alles uit de kast trekken om dat te voorkomen.

De pilot is overduidelijk gebaseerd op het verhaal van de allereerste comic. Belangrijkste verschillen zijn natuurlijk de aanwezigheid van twee mensen om de zaak op te lossen en de ruimte die Miranda Zero krijgt om haar kunstjes te laten zien. Deze pilot verkoopt je als kijker de serie. Geheimzinnige organisatie, een aarskickende directrice, waanzinnige gevaren en als kers op de taart reikt het de hand naar de kijker. Want letterlijk iedereen kan betrokken worden bij deze organisatie. Gewone mensen doen ook mee en zijn in staat tot bijzondere dingen. Tien jaar geleden was dat nog bijzonder. Maar anno nu zou het met alle social media nog beter werken.

Er werd, zoals eerder geschreven, een order geplaatst voor een seizoen van 13 afleveringen. De serie zou in de lente van 2005 zijn première beleven. Maar het management van het WB-kanaal werd vervangen en de serie werd stopgezet. Dit tot grote onsteltenis van Warren Ellis en de acteurs. De pilot werd echter gelekt naar diverse torrentsites en enthousiast gedownload. Deze pilot geldt nog altijd als een van de populairste afleveringen van een niet verschenen televisieserie.

Normaal gesproken zijn we niet zo’n fan van piraterij op Brainfreeze. Maar iedere geek doet zich tekort als hij/zij deze pilot aan zich voorbij laat gaan. Het is een prima opwarmertje voor een serie die hopelijk nu wel zijn weg naar het kleine scherm zal weten te vinden…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.