Random Article


Review: John Wick

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , ,
 
Filmstudio: , ,
 
Soundtrack: ,
 
Speelduur: 101 min
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 26 November 2014
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Spectaculaire actiescènes. Integrerend universum. Sterke acteerprestatie van Keanu Reeves.

Minder


Einde is teleurstellend.


Wat je ook doet, maak John Wick niet boos en laat zeker en vast zijn hond met rust! We bespreken de nieuwe actiefilm met Keanu Reeves als een huurmoordenaar met een code…

1
Posted 05/12/2014 by

 
Full Article
 
 
Don’t set him off

Met John Wick levert regisseur Chad Stahelski een zoveelste wraakfilm af, maar wel eentje met een aparte sfeer en ijzersterke actie. Keanu Reeves lijkt dan eindelijk terug wat in vorm te zijn na een aantal keer de hoofdrol te hebben gespeeld in een serie geflopte films.

Keanu Reeves (The Matrix, Constantine) speelt John Wick, een meedogenloze huurmoordenaar waar iedereen in de gangsterwereld duidelijk bang van is. Maar John geeft zijn leven als huurmoordenaar op om voor zijn vrouw te zorgen die ernstig ziek is… en vervolgens sterft. Om hem te helpen met zijn verdriet laat zijn vrouw hem een puppy na. Een beestje dat het focuspunt wordt van Johns leven. Maar wanneer Iosef Tarasov (Alfie Allen), de zoon van een Russische maffiabaas, zijn puppy doodt en zijn auto steelt komt het killer instinct van John terug tot leven en zint hij op wraak. Iosef komt vlug te weten dat John boos maken geen goed idee is…

MV5BNzU2MTY0NDczNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMjg1MTI4MjE@._V1__SX1537_SY714_

Wat volgt is een wraakfilm die inspiratie haalt uit de groten binnenin zijn genre, maar toch nog een eigen gezicht behoudt. Dit is echter niet het enige die deze film te bieden heeft. De actie is simpelweg geweldig, de choreografie van elke gevechtsscène is goed doordacht en voornamelijk Keanu Reeves weet hier goed de aandacht op zich te vestigen. De acteur beweegt elegant bij elke beweging die hij uitvoert en laat zich niet betrappen op iets dat niet binnen zijn personage past, de “Gun Fu“-gevechtsstijl is dan ook de trekpleister van deze film.

MV5BMjE0ODA1OTM5Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMDg1MTI4MjE@._V1__SX1537_SY714_

Ook het universum van John Wick is een integrerend onderdeel van de film. Scenarist Derek Kolstad creëert een wereld waarin huurmoordenaars een code naleven en beschermen. Vooral de scènes rond het geheime hotel “The Continental“, dat als rust-en ontmoetingsplaats dient, creëert een wereld die duidelijk geïnspireerd is op comics. Op sommige momenten voelt John Wick aan als een realistische versie van de in 2008 verfilmde comicbookadaptatie Wanted. Dit aspect van de film is ontzettend sterk en zou zeker en vast de basis kunnen bieden voor eventuele vervolgen…

MV5BMjYwMzE3OTUwN15BMl5BanBnXkFtZTgwNzE1MjE1MjE@._V1__SX1537_SY714_

Qua acteerprestaties is het voornamelijk Keanu Reeves die de aandacht steelt, een man van weinig woorden maar dramatische acties. Reeves speelt hier een personage dat simpelweg dwaas zou overkomen als het door eender welke andere acteur vertolkt zou worden. Spijtig genoeg weten de andere acteurs veel minder indruk te maken, Adrianne Palicki (G.I. Joe Retaliation, Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.) faalt om indruk te maken als huurmoordenares en ook Alfie Allen (Game of Thrones) komt niet echt goed uit de verf als de zoon van de Russische maffiabaas. Antagonist Viggo Tarasov (Michael Nyqvist) komt daarentegen sterk over als een traditionele maffiabaas die kost wat kost zijn zoon wil beschermen tegen de natuurkracht genaamd John Wick.

John Wick is een stevige actiefilm in een intrigerend universum met een uitmuntende prestatie van Keanu Reeves. De opzet van deze film is meer dan geslaagd en leert ons dat we best de hond van een gepensioneerde huurmoordenaar met rust moeten laten…

John Wick loopt nu in de zalen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Shades29A

    Ik had nog toegevoegd bij pluspunten: goede muziekkeuze!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.