Random Article


Review: The Flash Vs Arrow

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: ,
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , , , ,
 
Filmstudio: , ,
 
Speelduur: 2 afleveringen van elk ongeveer 43 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Erg sterke Arrow-aflevering. Captain Boomerang. Gevecht tussen Arrow en The Flash.

Minder


Opent erg zwak.


The Bolt? Or the Bow? Lees hier de Brainfreeze-review van het The Flash Vs. Arrow tv-evenement…

0
Posted 04/12/2014 by

 
Full Article
 
 

Nog voor de start van het nieuwe televisieseizoen werd al aangekondigd dat DC’s tv-universum op The CW een heuse superheldencrossover zou kennen. Zowel een clash als een team-up tussen The Flash en Green Arrow werden in het actievolle verhaal opgenomen. Eerder was er al wat gependel van acteurs die van de ene in de andere reeks opdoken, maar een ware cross-over was nog niet gebeurd. Het tweedelige evenement start met “Flash vs. Arrow”, de achtste aflevering van het eerste seizoen van The Flash, en wordt dan verder gezet in “The Brave And The Bold”, de achtste aflevering van het derde seizoen van Arrow.

4254517-fva1

In het eerste deel, “Flash vs. Arrow”, zien we Flash/Barry Allen (Grant Gustin) en Oliver Queen/Arrow (Stephen Amell) het samen opnemen tegen wegwerp villain of the week Rainbow Raider/Ray Bivolo (Paul Anthony), een metahuman die extreme woede in personen kan opwekken (en neen, hij is geen internet troll). Na een mislukte confrontatie tussen beide superwezens, keert Flash terug naar S.T.A.R. Labs waar Cisco (Carlos Valdes) en Caitlin (Danielle Panabaker) meteen op zoek gaan naar de aard van Bivolo’s kleurrijke krachten. Na een tweede gevecht wordt Allen noodgedwongen gered door deus ex machina Arrow die op zoek is naar Captain Boomerang (na het teasende einde van de zevende aflevering van Arrow). Na een grappige trainingsscène tussen de twee helden blijft de mokkende Flash toch maar op zijn eentje de Rainbow Raider tegemoet gaan. De snelste man ter wereld wordt echter beïnvloed door Bivolo’s haat opwekkende krachten en zal dan ook gestopt moeten worden door de Arrow…

images

In “The Brave and The Bold”, dat zich een week na het vorige deel afspeelt, zien we Arrow en diens sidekick Arsenal/ Roy Harper (Colton Haynes) nog steeds op zoek gaan naar Captain Boomerang/George Harkness (Nick Tarabay). Wanneer Boomerang zijn voormalige werkgever Lyla Michaels (Audrey Marie Anderson), Diggle’s ex-vrouw en moeder van zijn dochter, bij A.R.G.U.S. aanvalt, duikt The Flash net op tijd op om Arrow te redden. Ook Cisco en Caitlin brengen een bezoekje aan Starling City om de “Arrow Cave” eens te bezichtigen. Vanaf dan wordt het verhaal erg door actie gedreven. Na Ollie en co te hebben misleid, wordt Lyla verwond door Harkness zodat de Arrow en de Flash hem samen moeten confronteren…

Arrow-brave-bold-Cate-Cameron-06

De The Flash-aflevering opent erg matig en draait vooral rond de interactie tussen de gekende personages. De “girl power” bij Felicity Smoak en Caitlin, de discussie tussen Diggle en Cisco over wie nu zou winnen in een gevecht tussen Flash en Arrow… Het is een leuke aanvulling op de al rijkelijk uitgewerkte personages en hun onderlinge relaties. Belangrijker dan in de andere afleveringen is hier de hoognodige humor. Het contrast tussen woede en de positievere emoties kon niet sterker benadrukt worden. De constante grapjes zoals Cisco’s Yoda-quote of Felicity’s verwijzing naar Bugs Bunny naar Dr. Wells toe. Het voelt allemaal erg welkom aan.

De titel “Arrow vs. Flash” liet het al uitschijnen, maar de twee helden vechten het dus wel degelijk met elkaar uit. Het gevecht is brutaal, maar kort. Beide personages krijgen hun respectievelijke ‘ronde’ in deze uitputtingsslag. Hierbij kunnen de cheesy oneliners zoals “You missed.” “..No.”, natuurlijk niet ontbreken. De choreografie is goed en ook de buitengewone vaardigheden van beide personages worden voldoende getoond. We zouden het haast vergeten, maar Rainbow Raider was de villain van dienst. Zijn verhaallijn wordt dan ook snel opgelost door een flash forward naar zijn gevangenschap onder S.T.A.R. Labs. Een opvallend zwak moment in deze cross-over.

Het einde van “Arrow vs. Flash” biedt leuke knipogen naar fans van beide reeksen. Denk hierbij aan een meisje uit Arrow seizoen 2 dat schijnbaar zwanger was van Oliver en het uiteindelijke lot van Ronnie Raymond (Robbie Amell), onder de comicbooklezers beter gekend als Firestorm.

960

De Arrow-aflevering is beduidend grappiger dan we gewoon zijn van de reeks dankzij het optreden van The Flash-cast. De toon slaat anderzijds wel drastisch om na Lyla’s verwonding. Toch weet de aflevering gelukkig te eindigen met een positieve, grappige noot naar een tweede gevecht tussen Oliver en Barry. Ook dit tweede deel gaat in op het verschil tussen beide teams alsook het verschil in moraliteit bij de helden. De ruigere Arrow en “boyscout” Flash zijn het immers niet altijd eens met elkaars methodes. Denk Batman en Superman, maar dan op tv.

Een opvallend pluspunt is de aandacht voor Captain Boomerang. Meteen wordt duidelijk dat dit geen zoveelste wegwerp villain wordt. Een mogelijke Spartacus-reünie tussen de terugkerende  Manu Bennett als Deathstroke/ Slade Wilson en Tarabay is dus goed mogelijk. Jammer genoeg krijgt Arsenal (Colton Haynes) hierdoor deze week weer wat minder aandacht.

The Brave and the Bold

Ook in “The Brave And The Bold” zijn er heel wat subtielere referenties naar elementen uit de comics op te merken zoals “You’re Bart Allen, right?”. Wat bij Arrow dan weer wel ontbreekt zijn de onthullende eindscènes, die het verhaal met de zoektocht naar de moordenaar van Sarah Lance/The Canary konden verderzetten. Een gemiste kans om het succes van de cross-over te behouden en verder te zetten bij de volgende afleveringen.

Waar de The Flash-aflevering wellicht een van de betere episodes van de reeks was tot hiertoe, weet de Arrow-variant deze zelfs makkelijk te overstijgen. Beide afleveringen kunnen trouwens ook apart bekeken worden en tonen elk een afgerond verhaal, maar bij Arrow is datzelfde verhaal zoveel sterker gebracht. Door de aandacht voor Captain Boomerang en de wisselende toon voelt het geheel complexer en zelfs realistischer aan. De The Flash-episode is daarentegen, op het korte gevecht en de eindscènes na, in het ruimere geheel van de reeks vrij verwaarloosbaar.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.