Random Article


Gotham: Eerste Kijk op Harvey Dent/Two-Face

 


0
Posted 06/11/2014 by

two-face

Via Entertainment Weekly werden de eerste foto’s van Nicholas D’Agosto (Heroes, Masters of Sex) als openbare aanklager Harvey Dent in de tv-reeks Gotham vrijgegeven. De man die later zal omgetoverd worden tot Two-Face vervoegt de Batman-prequelreeks vanaf de negende aflevering, toepasselijk getiteld “Harvey Dent“. De afleveringen zal uitgezonden worden op 17 november.

Harvey Dent startte als een zekere bondgenoot van Batman in zijn strijd om Gotham City te vrijwaren van crimineel gespuis en was aanvankelijk één van de weinige eerlijke advocaten in de stad. Nadat de helft van zijn gezicht vreselijk verminkt werd dankzij een onfortuinlijk voorval met een maffiosi en een potje zuur, geraakte Harvey dan toch op het verkeerde pad. Als de carrièrecrimineel Two-Face is hij geobsedeerd door dualiteit en alles wat met het nummer twee te maken heeft. Zijn beslissingen worden traditioneel bepaald door het opgooien van een muntstuk dat – net zoals hij – aan één kant verminkt is.

GOTHAM ep. 109 -- exclusive EW.com image

GOTHAM ep. 109 -- exclusive EW.com image

Two-Face verscheen voor het eerst in DC‘s Detective Comics #66 (1942) en is één van de bekendste, grootste en meest persoonlijke vijanden van de Batman. In het verleden werd hij in live-action al vertolkt door o.a. Billy Dee Williams (Batman, 1989), Tommy Lee Jones (Batman Forever, 1995) en Aaron Eckhart (The Dark Knight, 2008). Two-Face verscheen ook al in verschillende animatieseries, maar dit wordt zijn eerste optreden in een live-action tv-reeks. Het uiterlijk van het personage werd immers als te extreem gezien voor de meer kindvriendelijke Batman tv-serie uit de jaren 60 (waar indertijd niemand minder dan Clint Eastwood voor werd gecontacteerd).

Gotham, aflevering 9, “Harvey Dent” zal op 17 november worden uitgezonden op Fox.

gothamtwoface

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.