Random Article


Marvel Phase 3 Special – Wie zijn de Inhumans?

 


0
Posted 03/11/2014 by

Marvel’s recente filmaankondigingen deden de comic- en filmwerelden weer even op hun grondvesten daveren. Na het immense succes van Guardians of the Galaxy zullen er in 2018 nog een stelletje onwaarschijnlijke Marvel-superhelden het grote scherm veroveren: de Inhumans. Deze eeuwenoude supermensen zijn het gevolg van buitenaardse experimenten en leven al geruime tijd in hun aparte beschaving, teruggetrokken van de buitenwereld. Vandaag de dag schuift Marvel ze min of meer naar voren als de nieuwe mutanten, vermits Marvel Studios de filmrechten op de X-Men niet bezit. De beste manier om de Inhumans vandaag de dag te omschrijven voor een niet-comicbooklezer is dan ook “X-Men meets Game of Thrones

inhumansorigin

inhumansblackboltmedusaIn de comics verschenen de Inhumans voor het eerst in Fantastic Four #45 uit 1965, al verschenen enkele leden al iets vroeger in de reeks. Ze werden gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby. Het eeuwenoude ras ontstond door genetische experimenten uitgevoerd door de buitenaardse Kree. Zij zochten een nieuw wapen in hun intergalactische strijd tegen de Skrulls en experimenteerden op het primitieve menselijke ras. Uiteindelijk zouden de buitenaardse wezens hun experimenten staken, maar zo ontstond er wel een zeer aparte vorm mensen. Deze Inhumans zouden uiteindelijk hun eigen beschaving ontwikkelen en zich afgezonderd van de mensheid houden.

De geboorteplaats van de Inhumans is Attilan, ook gekend als “the Great Refuge“. De locatie van de afgezonderde, heilige stad is doorheen de jaren al meermaals veranderd. Van het Andes-gebergte, tot de Himalaya, tot de Blue Area of the Moon (een stuk maan plek waar wél zuurstof is). Experimenten met het mutageen gekend als de Terrigen Mists verschaffen de Inhumans hun bovenmenselijke krachten en – in heel wat gevallen – ook uiterlijke mutaties. Het Terrigenesis-proces, waarbij de Mists voortkomen uit de Terrigen-kristallen, is iets dat haast elke Inhuman op een bepaald moment in zijn/haar leven ondergaat.

Ondanks hun superieure technologie en bovenmenselijke capaciteiten, kennen de Inhumans wel een strikte hiërarchie en gebruiken die door ons als mensonwaardig kunnen worden bestempeld. Zo was aanvankelijk elk contact met de buitenwereld verboden, hanteren ze een selectieve geboortebeperking en is er een zeer streng kastensysteem waar geen enkele Inhuman uitgeraakt. De laagste klasse Inhumans zijn de gekloonde Alpha Primitives, in feite gewoon slaven. De hoogste klasse is de koninklijke familie, en het zijn deze personages waar alle Inhumans-verhalen zich op focussen.

inhumans

De Inhuman Royal Family. Van links naar rechts: Triton, Gorgon, Karnak, Black Bolt, Medusa en Crystal.

De Inhuman Royal Family bestaat traditioneel uit koning Black Bolt (Blackagar Boltagon), koningin Medusa, Karnak, Triton, Gorgon, Crystal en de teleporterende hond Lockjaw. Ook aanwezig is Black Bolt’s mentaal gestoorde en jaloerse broer, Maximus the Mad, die al meer dan eens Black Bolt van de troon heeft gestoten (ietwat gelijkaardig aan de relatie tussen Thor en Loki in Asgard). Crystal is de jongere zus van Medusa, Karnak is de broer van Triton en – vermits er niet al teveel bloedlijnen in het Inhuman-ras zijn – is iedereen wel een neef of nicht van elkaar. Yep, inclusief de geliefden Black Bolt en Medusa. We raden het echter niet aan om hen trailer trash te noemen, want Black Bolt is één van de machtigste wezens op de planeet. Zijn stem is zo krachtig, dat wanneer hij fluistert, zijn stembanden genoeg kracht voortbrengen om een berg in tweeën te splijten. Obviously, he’s not much of a talker. Medusa heeft dan weer supersterk levend haar, Crystal kan de aardse elementen controleren, Karnak is een fantastische vechter en kan in eender welke structuur/persoon meteen de zwakke punten zien, Gorgon’s stierenpoten kunnen aardbevingen teweeg brengen en Triton is een supersnelle zwemmer.

inhumansmaximus

Maximus The Mad, aka “de Loki van de bende”

Hoewel de Inhumans aanvankelijk zeer op zichzelf gesteld waren, zijn de leden van de koninklijke familie zich meer en meer gaan inlaten met de superhelden van de Aarde. Medusa en Crystal werden tijdelijk leden van de Fantastic Four, terwijl Crystal later ook bij de Avengers ging. Ze had ook relaties met Johnny Storm/Human Torch, met de mutant Quicksilver (zoon van Magneto, Avenger, ex-Brotherhood of Evil Mutants en X-Factor) en zelfs met de Kree Ronan the Accuser. Met Quicksilver kreeg ze een dochter, Luna, terwijl ook Black Bolt en Medusa een zoon voortbrachten zonder de toestemming van de Inhuman Genetic Council: Ahura.

Lockjaw versus The Thing. De teleporterende hond wordt ongetwijfeld een fanfavoriet.

Lockjaw versus The Thing. De teleporterende hond wordt ongetwijfeld een fanfavoriet.

De Inhumans verkregen sinds de jaren 60 occasioneel enkele eigen minireeksen en back-upverhalen, en tal van gastoptredens bij o.a. de Fantastic Four en de Avengers. Black Bolt, en later Medusa, verkregen ook een plaats in de Illuminati – een geheime groepering bestaande uit enkele van de slimste en machtigste superhelden ter wereld. De Inhumans hebben al in conflict gelegen met gekende villains als o.a. Ultron, Doctor Doom, Galactus, Apocalypse (wiens Dark Riders bestaan uit tot slaaf gemaakte Inhumans) en Ronan the Accuser, dewelke het ras als levende wapens wou gebruiken. In recentere jaren werden de Inhumans terug dichter bij hun “scheppers”, de Kree, gebracht wanneer Black Bolt en de zijnen de ruimte introkken, ruimteschepen van de Skrulls en Shi’ar vernietigden en zelfs een tijdje het Kree-keizerrijk leidden. In de kosmische verhaallijnen War of Kings en Realm of Kings ontpopte er zich een oorlog tussen Black Bolt – leider van de Inhumans en de Kree – en Vulcan, de broer van X-Men Cyclops en Havok en leider van de Shi’ar. Later kwamen ze nog een intergalactische groep Inhumans tegen, de zogeheten Universal Inhumans.

Zelfs Ronan the Accuser erkent in Black Bolt zijn meerdere.

Zelfs Ronan the Accuser erkent in Black Bolt zijn meerdere.

Tijdens Infinity kwam de kosmische überschurk Thanos naar de aarde en eiste hij dat Black Bolt alle jonge Inhumans tussen 16 en 22 ombracht als bloedoffer. Dit om zeker te zijn dat zijn eigen zoon, de half-Inhuman Thane, hierbij zeker om het leven kwam. Om Thanos tegen te gaan, bliezen Black Bolt en Maximus Attilan – toen hangende boven New York City – op. Bleek dat de Inhumans al jarenlang zich in het geheim onder de mensen begaven. Hierdoor zijn er verschillende mensen op onze planeet met verborgen Inhuman-genen. Toen Attilan werd opgeblazen, werden de Terrigen Mists over de ganse planeet verspreid, waardoor deze “slapende” genen geactiveerd werden. Het resultaat? Tal van mensen die plots omgetoverd werden tot Inhumans. Marvel’s nieuwe mutanten, indeed.

inhuman

Momenteel maken de Inhumans het mooie weer in de Inhumanity-verhaallijn en Inhuman-reeks, waarin de nieuwe Inhumans worden voorgesteld. New Attilan is momenteel gevestigd nabij het Vrijheidsbeeld in New York City, maar het is geen lachertje voor de koninklijke familie om alle nieuwe Inhumans in éénzelfde gemeenschap te krijgen. De spanningen met de mensenwereld en de traditionele Marvel-superhelden zijn er altijd al geweest en in het opkomende Attilan Rising in 2015 zou het allemaal weleens terug zwaar kunnen escaleren. Zo blijkt uit de onderstaande teaser…

inhumansattilanrising

In de films is er nog maar weinig bekend rond de Inhumans. Marvel Studios brengt de Inhumans-film in 2018 in de zalen en het werd al gezegd dat er hier tientallen nieuwe personages zullen worden voorgesteld. De “makers” van de Inhumans, de Kree, waren al te zien in Guardians of the Galaxy en de tv-reeks Agents of S.H.I.E.L.D. De Kree beloven ook een grote rol te spelen in Captain Marvel. Vermits er geen mutanten bestaan in het Marvel-filmuniversum, lijken de Inhumans “the next best thing” te worden. Het wordt interessant om te zien hoe de nieuwe Avengers Quicksilver en Scarlet Witch – mutanten in de comics – al dan niet als Inhumans in de films worden voorgesteld. We vermoeden dat, vermits de Inhumans-film pal tussen The Avengers: Infinity War Part I en Part II verschijnt, er aardig wat inspiratie uit de Infinity-verhaallijn zal worden gehaald. De geruchten doen momenteel al even de ronde dat Vin Diesel, de stem van Groot in Guardians of the Galaxy, niemand minder dan de Inhuman-koning Black Bolt zou spelen.

Inhumans verschijnt in november 2018 in de bioscoopzalen.

inhumansblackbolt

De stem van Black Bolt = totale vernietiging

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.