Random Article


Review: Horns

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 120 minuten
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 12 November 2014
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Daniel Radcliffe's meest persoonlijke film tot hiertoe. Beklijvend drama.

Minder


Zwak einde


Een zoveelste fantasyflick of toch een doordacht detectiveverhaal met een duivels kantje? Horns, naar het gelijknamige boek van Joe Hill, toont ons de duistere kant van Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe…

0
Posted 23/10/2014 by

 
Full Article
 
 

Een zoveelste fantasyflick of een doordacht detectiveverhaal met een duivels kantje? Horns, de nieuwe film van Alexandre Aja naar het gelijknamige boek van Joe Hill, toont ons de duistere kant van Daniel Radcliffe’s geweldige acteerprestaties in dit niet te missen horrordrama. Ja, ook hier spreekt Radcliffe (Harry Potter) weer met slangen!

Horns1

Ignatius Perrish (Radcliffe) is een gewone jongen die in een typisch Amerikaanse dorpje leeft. Op zijn relatie met de prachtige Merrin Williams (Juno Temple) na, is er eigenlijk niets opmerkelijks aan Ig. Wanneer Merrin op mysterieuze manier wordt vermoord en hij als dader wordt aangeduid, stort zijn zorgeloze leventje echter in…

Ig is het spoor bijster en raakt aan lagere wal. Zijn geloof in God, de reden van zijn eerste ontmoeting met Merrin, heeft hij verloochend. Waarom zou iemand die het goed voor heeft met de mens, een perfect persoon als Merrin zo gewelddadig om het leven laten komen? Na een dronken nacht vol fouten wordt Ignatius wakker met kleine bultjes op zijn voorhoofd dewelke al snel horens blijken te zijn. Buiten Ig zelf lijkt er niemand iets om te geven, maar toch hangt er nog iets extra aan zijn puntige verschijning vast. Mensen lijken hem opvallend genoeg hun diepste verlangens en geheimen op te biechten. Met zijn nieuwe bovenmenselijke krachten tracht hij de moordenaar van Merrin op te sporen…

Horns2

Deze fantasyfilm toont een erg persoonlijk, dramatisch verhaal dat met momenten wel erg depressief wordt. De melancholische houding van Radcliffe spat van het scherm en is zowel aangrijpend als meelijwekkend. De relatie tussen Ig en zijn overleden Merrin is dan ook het belangrijkste element in de hele film. De ondersteunende cast doet hun taak maar door de opbouw van het verhaal geef je maar weinig om de andere personages. Toch zijn ook dit leuke, licht stereotiepe personages die genoeg in beeld worden gebracht om zo Igs toch wel lange zoektocht interessant te houden.

Horns3

Horrorveteraan Alexandre Aja (The Hills Have Eyes, Mirrors) schrikt er niet van terug om enkele suggestieve beelden te tonen in een film die toch wel gericht is op een jonger publiek. Om het geheel niet al te zwaar te laten overkomen, voegt scenarist Keith Bunin gelukkig enkele grappigere (maar niet bepaald leukere) scènes toe. Zo zien we Ig de pers bezweren waardoor ze elkaar erg gewelddadig te lijf gaan. Zoals het ook hoort in een dergelijk verhaal, worden zwarte humor en leedvermaak niet uit het verhaal geband. Zulke momenten zijn broodnodig door de depressieve toon in de film. Het plot snakt naar enkele lachwekkende scènes tijdens Igs lijdensweg die verscheurende  beslissingen en ontdekkingen kent.

Het verhaal brengt een al vaak verteld drama op een leuke, frisse manier. Je voelt Radcliffe’s personage dieper en dieper wegzinken doorheen het verhaal. Wanneer iedereen hem vertelt wat ze nu echt van deze mogelijke moordenaar denken, voelt hij zich terecht afgesloten. Naarmate hij meer en meer zijn nieuwe aard begint te begrijpen en beheersen, zien we hem zowel mentaal als fysiek transformeren in een duivels wezen.

Horns5

Met zijn lengte van twee uur is de film ook langer dan de gebruikelijke horrorprent. Zonder twijfel was dit een goede keuze die de band die je met Ig ongetwijfeld zal voelen, zeker ten goede komt. Horns is Radcliffe’s meest persoonlijke film tot nog toe, maar draait uiteindelijk jammer genoeg op weinig uit. Waar de tocht erg vermakend en verrijkend blijkt, lijkt de film te struikelen aan de finish. Het einde doet denken aan een goedkope slasher en ziet er gewoon niet uit door de opvallende special effects. Toch is dit een leuke film voor de minder ervaren of lugubere horrorfan die tijdens de Halloweenperiode een griezelige film met een ietwat degelijk verhaal wil zien.

Horns verschijnt officieel op 12 november in de Belgische bioscoopzalen. 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.