Random Article


Review: Arrow (Seizoen 2)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: , , ,
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 23 afleveringen van ongeveer 45 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 2014
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Introductie tot een ruimere wereld. Sterke plot. Overstijgt vele andere televisieseries.

Minder


Niet ieder personage wordt even goed uitgewerkt.


Na het enorm succesvolle eerste seizoen van Arrow besloot The CW de reeks meteen verder te zetten. Houdt de serie rond DC’s Green Arrow hetzelfde niveau aan of weet het toch uit te stijgen tot iets grootser? Lees hier de review van het actievolle vervolg op de tv-reeks rond de Emerald Archer…

0
Posted 08/10/2014 by

 
Full Article
 
 

Na het middelmatige, maar enorm succesvolle eerste seizoen van Arrow in 2012-2013 besloot The CW de tv-reeks rond DC's residente boogschutter Green Arrow meteen verder te zetten. Een tweede seizoen verscheen dan ook een jaar later. Houdt de serie hetzelfde niveau aan of weet het toch uit te stijgen tot iets grootser?

De spectaculaire afloop van het vorige seizoen dendert nog na en leidt al meteen enkele belangrijke plotpunten in voor dit nieuwe verhaal. Wat met Starling City na de destructieve acties van The Undertaking? Weet de stad haar mysterieuze vigilante nu wel te vertrouwen? Na de dood van zijn beste vriend Tommy Merlyn (Colin Donell) en zijn schijnbaar falen bij het beschermen van de stad, trekt Oliver Queen (Stephen Amell) zich terug op het eiland waar hij vijf jaar eerder heeft vastgezeten. Zijn vertrouwde kompanen John Diggle (David Ramsey) en Felicity Smoak (Emily Bett Rickards) besluiten hem op te zoeken en te overtuigen om terug te komen.

ArrowS2.1

Bij zijn uiteindelijke terugkeer blijkt Starling City sterk veranderd. Er heerst chaos en haat onder de bevolking, voornamelijk gericht  jegens de Queen-familie vanwege de acties van Ollie's moeder Moira (Susanna Thompson). Ook Laurel Lance (Katie Cassidy) is emotioneel erg beschadigd door de dood van haar geliefde Tommy en probeert haar problemen weg te drinken. Aan vader Quentin Lance (Paul Blackthorne) gaat dit haast compleet voorbij doordat hij zich op zijn werk bij het Starling City Police Department stort. Door zijn overlappende taak als beschermer van Starling City, zal zijn wantrouwen voor de vigilante uiteindelijk uitgroeien tot respect. Tot slot zien we de dood gewaande Sara Lance (Caity Lotz) terugkeren. Ook zij blijkt de schipbreuk dus te hebben overleefd, maar  blijkbaar was Oliver Queen hier al van op de hoogte… Oliver Queen's band met het team en nieuwe vriendin zal dan nog eens extra op de proef worden gesteld wanneer niemand minder dan de gekende huurmoordenaar Slade Wilson/ Deathstroke (Manu Bennett) een destructief bezoekje brengt aan Queen's geliefkoosde stad.

Arrow-season-2-Oliver-in-mask

Ook het verhaal  op het eiland wordt verder gezet in de ondertussen gekende flashbackscènes. We zien hoe Queen samen met Slade Wilson en Sara, waar hij weet te overleven op het eiland en hij verder uitgroeit tot de held die hij nu is. Gelukkig wordt op het einde van het seizoen een verandering qua setting aangekondigd. Het verhaal rond Oliver's verleden op het eiland is dus voorlopig uitverteld…

Een niet te vergeten element in dit actievollere tweede seizoen is de introductie van een ruimere wereld. Gekende DC-helden en heldinnen zoals Black Canary, Huntress, Arsenal en zelfs The Flash worden in dit seizoen ge(her)ïntroduceerd. Deze laatste wist zelfs zijn eigen spin-off serie te verkrijgen door zijn onmiskenbare populariteit. De vrouwelijke (anti)helden zien we meermaals terugkeren en zijn ook interessant om aan het werk te  zien. Hoewel de verplichte liefdesinteresses en relaties met Oliver Queen hierbij wel wordt aangehaald, vormt de vrouwelijke component in de serie een erg verrijkend onderdeel in het ruimere plot. Niet zozeer een zoveelste cliché dus, maar sterk uitgewerkte personages van vlees en bloed.

ARROW

De moraal van dit seizoen is niet meer hoe Oliver zijn taak als vigilante weet te combineren met zijn persoonlijke leven, maar wel wat zijn definitieve manier van goed doen nu zal zijn. Niet langer een pijl door het hart, want na de dood van Tommy Merlyn is er al genoeg bloed gevloeid: de Arrow betreedt het traditionele heldenpad. Dit zal al snel leiden tot twijfels bij Oliver wanneer hij een sterkere en kenbaar slimmere tegenstander als Deathstroke zal moeten bestrijden. De MacGuffin van dienst, hier het Mirakuru-serum dat Slade zijn krachten schonk, zal uiteindelijk een antwoord bieden in de strijd tegen Slade’s leger van gedrogeerde gevangenen. Wat de kijkers vooral zal bezighouden is de vraag of Oliver zijn voormalige vriend Slade nu wél of niet zal moeten doden.

Het seizoen valt eigenlijk op te delen in twee grote hoofdstukken. Ten eerste is er het eerste luik dat sterk aanleunt bij het eerste seizoen. Ondanks de frequente namedropping of cameo’s zoals Nyssa, dochter van Batman-vijand Ra’s al Ghul, of meerdere verschijningen van de Suicide Squad, loopt het geheel maar nauwelijks sneller dan de eerste afleveringen van het eerste seizoen. Vervolgens is er de grote ommekeer die zich voordoet bij episode 8 “The Scientist” waar Barry “The Flash” Allen wordt geïntroduceerd. Later zal dan ook Deathstroke naar Starling City terugkeren en de (Green) Arrow het leven zuur maken wat het tempo in de serie nog meer zal opdrijven.

arrow-season-2-episode-2-black-canary-bronze-tiger-oliver-queens-starling-city

De acteerprestaties van de hoofdpersonages zijn erg sterk en vertonen een consistente stijgende lijn. Ze groeien als het ware in hun rol zodat sommigen uiteindelijk voor hun rol geboren lijken te zijn. De tragische maar gestoorde Manu Bennett, de grappige en sassy Emily Rickards, of de heldhaftige maar oncomfortabele Stephen Amell. Enkel  Colton Haynes als Roy Harper en David Ramsey lijken wat minder op te gaan in het geheel van topprestaties. Wellicht omdat er minder aandacht wordt geschonken aan hun personages doorheen dit tweede seizoen.

Dat Arrow de lof die de serie nu krijgt verdiend heeft, wordt al snel duidelijk door verscheidene elementen. De enorm tragisch gebrachte, emotionele dood van een erg belangrijk personage draagt hier zeker toe bij. Alsook de spectaculaire choreografie en actiescènes naar het einde toe maken van het geheel haast een Hollywood-spektakel. Arrow is simpelweg uitgegroeid tot een must-see die met haar derde seizoen dat deze week opnieuw van start gaat, belooft beter en beter te worden met ieder seizoen…

aresenal-1024x572

Het tweede seizoen van Arrow is verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray en valt ook via Netflix te bekijken. De serie verschijnt morgen opnieuw op de Amerikaanse zender The CW met haar derde seizoen. Lees hier trouwens onze review van de pilot van The Flash, de spin-off serie rond Barry Allen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.