Random Article


Fury regisseur gehint voor DC’s Suicide Squad film

 


0
Posted 20/09/2014 by

Een nieuw gerucht doet de ronde dat Warner Bros. en DC Entertainment David Ayer, regisseur van o.a. End of Watch en de opkomende oorlogsfilm Fury, op het oog hebben voor een nieuwe filmadaptatie. Het draait hier om een donkere, edgy versie van de Suicide Squad, een black-ops team gevangen genomen superschurken die in ruil voor strafvermindering haast onmogelijke missies en vuile knusjes voor de Amerikaanse overheid opknappen.

De Suicide Squad, ook gekend als Task Force X, verscheen voor het eerst in DC’s The Brave and The Bold #25 uit 1969 als een team spionnen en overheidsagenten zonder superkrachten. De hedendaagse, black-ops superschurkenversie verscheen voor het eerst in Legends #3 (1987). Doorheen de jaren zijn er verschillende versies van de Squad geweest, maar schurken als de huurmoordenaars Deadshot en Bronze Tiger, de ijskoude Killer Frost en de gemuteerde King Shark zitten er vaak bij, net zoals overheidsagente Amanda Waller als teamleidster. In de recente versie uit de comics speelt ook Harley Quinn, de knotsgekke vriendin van The Joker, een grote rol.

De franchise rond de Suicide Squad werd uitgebouwd in andere media, met o.a. verschijning van het team in de Justice League-animatiereeksen en de animatiefilm Batman: Assault on Arkham en een mogelijke spin-off videogame van de Batman: Arkham-reeks. Het team verscheen ook al in de tv-reeks Smallville, alsook in de huidige tv-series Arrow en The Flash. Een filmversie zou echter hoogstwaarschijnlijk deel uitmaken van het DC-filmuniversum waartoe Man of Steel en Batman v Superman: Dawn of Justice behoren, dat wordt gescheiden van het tv-universum van Arrow/The Flash.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.