Random Article


Zagen we The Punisher in Captain America: The Winter Soldier?

 


0
Posted 15/09/2014 by

punisher-capamerica

Het lijkt een vraag met een duidelijk antwoord. The Punisher was nergens expliciet in beeld en dus ook niet aanwezig in Captain America: The Winter Soldier. Op de promotietour voor de recentste solofilm rond Marvel‘s Star Spangled Avenger stopten regisseurs Anthony en Joe Russo bij het Amoeba Music-filiaal in Hollywood. Daar zeiden ze echter cryptisch dat een “goed getrainde man die zijn eigen visie heeft op dingen en zich kan beroepen op een speciale set vaardigheden” meermaals in de film te zien was (en neen, het was niet Liam Neeson in Taken). Deze beschrijving doet wel erg hard denken aan Frank Castle, die als vigilante The Punisher een éénmansoorlog tegen de misdaad voert. Ze grapten ook dat dit personage misschien weleens een Marvel One-Shot-kortfilm zou kunnen krijgen.

In de film komt een nog niet bevestigde Punisher in twee gelijkaardige scènes voor. Tijdens de achtervolging waarin Nick Fury (Samuel Jackson) wordt opgejaagd door HYDRA, zagen we dat twee achtervolgers werden geramd door een Penske-vrachtwagen. Zo werd de voormalige directeur van S.H.I.E.L.D. tijdelijk gered. In een latere scène werd de corrupte agent Sitwell dan weer geraakt door dezelfde Penske-vrachtwagen. In beide gevallen zou de mysterieuze chauffeur dus mogelijk de naam Frank Castle dragen.
Punisher in action

The Punisher verscheen voor het eerst in The Amazing Spider-Man #129 uit 1974 en is een beruchte antiheld in het Marvel-universum. Zijn onorthodoxe praktijken brengen hem maar al te vaak in conflict met de eerder klassieke helden zoals Spider-Man en Captain America. Eerder was het personage al te zien in drie films: The Punisher (1989), The Punisher (2004) en Punisher: War Zone (2008). Aangezien Marvel de rechten over het personage toen had verhuurd, zijn deze films geen Marvel Studios-product. Sinds enkele jaren zijn de rechten wel weer overgegaan naar de studio. Vandaar deze mogelijke cameo in het Marvel Cinematic Universe…

Captain America: The Winter Soldier is momenteel te verkrijgen op Blu-ray en DVD. Een mogelijke serie of solofilm rond The Punisher is voorlopig nog niet aangekondigd.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.