Random Article


DC werkt aan New Teen Titans TV-serie met Nightwing in de hoofdrol

 


0
Posted 12/09/2014 by

250px-NewTeenTitansVol1-001DC Entertainment maakt stevig werk van haar live-action tv-reeksen. Naast het derde seizoen van Arrow en het nakende debuut van zowel The Flash, Constantine, Gotham, als de op Vertigo-reeksen gebaseerde Preacher en iZombie, werd het onlangs bevestigd door producer Greg Berlanti (Green Lantern) dat er wel degelijk gewerkt wordt aan een tv-reeks rond Supergirl. Nu komt daar nog eentje bij. Titans, gebaseerd op DC’s jonge superheldenteam de Teen Titans, zou in productie zijn voor tv-zender TNT. DC’s Chief Creative Officer Geoff Johns retweette het bericht en vermeldde de naam Nightwing erbij, het alter ego van Batman’s allereerste Robin, Dick Grayson. De ex-Robin zou in de reeks opnieuw onder de schaduw van zijn mentor vandaan kruipen en als Nightwing een team superhelden bestaande uit o.a. de buitenaardse Starfire en tovenares Raven leiden.

De Teen Titans verschenen voor het eerst in The Brave and the Bold #54 uit 1964 als een juniorenversie van de Justice League bestaande uit de sidekicks van bekende helden als Batman, The Flash en Wonder Woman. Uiteindelijk zouden er nog meer jonge superhelden zich bij het team vervoegen, wat leidde tot de klassieke New Teen Titans-run uit de jaren 80 waarin Robin Nightwing werd en een leidde bestaande uit Starfire, Raven, Kid Flash, Cyborg en Beast Boy. De Teen Titans zijn al meermaals verschenen in animatiereeksen, waaronder het succesvolle Teen Titans Go! en het stopgezette Young Justice, en verschillende leden verschenen al in de tv-reeks Smallville. De Teen Titans vieren dit jaar hun 50ste verjaardag.

nightwingtitans

De pilootaflevering van Titans werd geschreven door Akiva Goldsman (Batman Forever, Batman & Robin, I Am Legend, A Beautiful Mind, The Da Vinci Code) en Marc Haimes. Net zoals de meeste DC tv-reeksen, lijkt het op zichzelf te zullen staan. Hiermee staat de reeks met Nightwing in de hoofdrol los van Gotham, waarin een jonge Bruce Wayne/Batman meedoet en het DC-filmuniversum, waarin de Dark Knight zijn debuut maakt in Batman V Superman: Dawn of Justice. Het valt dan ook te zien hoe de jonge Victor Stone, aka Cyborg, in het plaatje zal passen, vermits ook hij zal opduiken in de Dawn of Justice-film. Hetzelfde geldt voor Wonder Girl, vermits Wonder Woman ook in Batman V Superman zit en natuurlijk Wally West/Kid Flash en Roy Harper als Speedy/Arsenal, dewelke in het universum van de The Flash- en Arrow-reeksen op het The CW-netwerk zitten.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.