Random Article


Gerucht: Warner Bros. wil “geen grappen” in DC-verfilmingen

 


0
Posted 29/08/2014 by

Why so serious?

Deze week deed een zeer opvallend gerucht de ronde. Filmstudio Warner Bros. zou een nieuwe regel hebben voor hun opkomende DC Comics-verfilmingen, dewelke simpelweg stelt “no jokes”. De reden hiervoor zou de Green Lanternfilm uit 2011 zijn. Ryan Reynolds maakte hier als Hal Jordan grappen aan de lopende band. De film flopte echter, terwijl “serieuzere” films als The Dark Knight Trilogy en Man of Steel het dan weer wel fantastisch deden aan de kassa.

whysoseriousIndien het waar is, kunnen we de “no jokes“-regel wel op een aantal manieren interpreteren. De recente Batman– en Superman-films hadden hier en daar wel enkele grapjes en humoristische momenten (om nog maar te zwijgen over het optreden van The Joker in The Dark Knight), maar niemand zou deze serieuzere en donkerdere visies op het superheldengenre van regisseurs Christopher Nolan en Zack Snyder als komedies beschouwen – in tegenstelling tot de popcorn-/tongue-in-cheek aanpak van enkele Marvel-verfilmingen als The Avengers, Thor en Guardians of the Galaxy. Of de overdreven campyness van vroegere WB/DC-films als Batman & Robin, Supergirl en Superman III-IV.

Echter, indien Warner Bros. volledig humorloze DC-films zou willen, maken ze een vergissing. Het bronmateriaal moet inderdaad serieus benaderd worden, maar dat betekent niet automatisch dat er geen plaats mag zijn voor grappen om het geheel wat luchtiger te maken voor een mainstreampubliek – net zoals de meeste zomerblockbusters. Daarbij, Green Lantern had wel meer zaken die de film deden floppen dan de grappen van Ryan Reynolds.

Het is met Man of Steel en de opkomende Batman V Superman: Dawn of Justice al duidelijk dat regisseur Zack Snyder gaat voor een donkere, serieuzere kijk op het DC-universum en de goddelijke superheldenpersonages van DC als iets mythisch en iconisch wil voorstellen. De Justice League zal dus serieuzer en waarschijnlijk donkerder naar voren gebracht worden dan hun Marvel-tegenhangers The Avengers… en dat is ook goed om de filmfranchises van elkaar gescheiden te houden en hun eigen identiteit te geven. Maar om een mainstreampubliek mee te krijgen in deze superheldenwerelden… is er toch af en toe wat humor nodig op de juiste momenten.

Ook hangt het gebruik van humor af van personage tot personage. Terwijl een held als Batman niet al teveel grappen nodig heeft in zijn films, zou een humorloze aanpak helemaal niet werken voor pakweg een Shazam. Voorlopig draait het echter om een gerucht, dus we hoeven dit nog niet te overanalyseren. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.