Random Article


Star Wars: Rebels Update

 


0
Posted 17/08/2014 by

You Rebel scum!

Sinds de aankondiging van de nieuwe Star Wars-film is de gehele Disney/Lucasfilmmachine weer op gang gekomen. Dit leidde uiteindelijk ook tot een nieuwe animatieserie. Star Wars Rebels keert terug naar de originele setting van de oorspronkelijke filmtrilogie. Geen  focus op de Skywalker-familie, maar een geheel nieuwe groep rebellen die wellicht geen onbelangrijke rol zal spelen bij het ontstaan van de Rebel Alliance.

star-wars-rebels-books

Recent is er veel informatie vrijgegeven over de reeks. De serie begint 5 jaar voor Star Wars Episode IV: A New Hope en gaat vooral over de opkomst van de rebellen. Het kwaadaardige Galactic Empire maakt sinds Order 66 nog steeds jacht op de overgebleven Jedi en regeert met een ijzeren greep over het melkwegstelsel. Het lot zal ervoor zorgen dat een kleine bende rebellen zal samenkomen en samenspannen tegen de gezamenlijke vijand.

Het Rebellenteam bestaat uit Kanan Jarrus, leider van de groep en één van de weinige nog levende Jedi, Ezra Bridger, een jonge en onbetrouwbare dief die uiteindelijk ondervindt dat hij de mythische Force kan beheersen. Ook  Twi’lek Hera Syndulla, pilote van hun schip de Ghost, Zeb Orrelios, de spierbundel van dienst en Sabine Wren, een Mandaloriaanse explosiespecialiste behoren tot de crew. Tenslotte is er ook nog de kleine astromech droid C1-10P of ook wel Chopper –de R2D2 van deze groep. Dit  zootje ongeregeld zal ongetwijfeld een doorn in het oog  zijn van antagonist The Inquisitor. Deze lakei van Darth Vader is een Force-gebruiker met dubbele lightsaber die vluchtende Jedi opjaagt. Ook zijn er enkele kleinere rollen weggelegd voor Obi-Wan Kenobi, C-3PO en Lando Calrissian.

Star-Wars-Rebels-Inquisitor

De animatiestijl is erg gelijkaardig aan de CGI-vormgeving in Star Wars: The Clone Wars. Nog meer zelfs, Rebels zou je kunnen zien als de spirituele opvolger van Clone Wars. Vele designs zijn geïnspireerd door de originele sketches van Ralph McQuarrie. McQuarrie, bekend van zijn visuele invloed op het hele Star Wars-gebeuren en het ontwerpen van personages als Darth Vader en C-3PO, maakte natuurlijk enkele schetsen vooraleer hij zijn uiteindelijke ontwerpen afleverde. Deze werden  bij het creëren van Rebels weer bovengehaald en gebruikt. Zo is bijvoorbeeld Zeb Orrelios eigenlijk gebaseerd op McQuarrie’s eerste visie van Chewbacca.

Ter promotie worden er haast wekelijks korte clips op de Star Wars-website gepost. Enkele weken terug werd er zelfs een heuse sneak peek van maar liefst 7 minuten vertoond, dewelke je hierboven kan bekijken hier.

De eerste aflevering van Star Wars: Rebels zal een 60 minuten durende special zijn en getoond worden op het Disney Channel. Later wordt de serie dan verder getoond op Disney XD. 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.