Random Article


Gangster Squad en 300 scenaristen schrijven Aquaman Film

 


1
Posted 13/08/2014 by

We weten al dat filmstudio Warner Bros. 10 DC Comics-films in de komende zes jaar heeft gepland en, zoals verwacht, zit daar ook een solofilm rond Aquaman bij. Het gerucht gaat stevig de ronde dat DC’s koning der zeven zeeën ook zijn opwachting zal maken in Batman V Superman: Dawn of Justice, gespeeld door Jason Momoa (Game of Thrones, Conan The Barbarian). Hierna zou hij opduiken in Justice League, alsook een solofilm krijgen.

Voor het scenario van de Aquaman-solofilm werden scenaristen Will Beall (Gangster Squad) en Kurt Johnstad (300, 300: Rise of an Empire) aangesproken. Zij zullen elk een script schrijven, waarna de studio met het beste van de twee vooruitgaat. Het script van Beall voor Justice League werd alvast in de vuilbak gesmeten, dus verwacht wordt dat Aquaman weleens een 300-tintje kan krijgen…

Aquamanbanner

Aquaman verscheen voor het eerst in More Fun Comics #73 uit 1941 (tevens ook de eerste comic waar zijn collega Green Arrow in verscheen). Hij werd gecreëerd door Paul Norris en Mort Weisinger en groeide uit tot één van DC’s gekendste helden. Met name dankzij zijn niet al te flatterende optreden in de Super Friends-cartoon uit de jaren 70 wordt Arthur Curry vaak aanzien als grap. Lezers van de comics en kijkers van de modernere DC-animatiereeksen en -films weten echter hoe bad-ass de koning van Atlantis werkelijk is. Man of Steel– en Batman V Superman-regisseur Zack Snyder weet dat ook. Hij belde onlangs nog persoonlijk een radioshow in Detroit waar ze de superheld aan het denigreren waren om Aquaman te verdedigen…

Rond een releasedatum voor de Aquaman-solofilm is nog niets bekend, waarschijnlijk wil men de prent op één van de vrijgegeven releasedata in 2016 of 2017 op het grote scherm krijgen. Een fictieve Aquaman-film geregisseerd door James Cameron in de HBO-serie Entourage bracht alvast meer op dan de eerste Spider-Man-film. De koning der zeven zeeën zal begin volgend jaar ook de focus worden van de nieuwe DC-animatiefilm Justice League: Throne of Atlantis

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    rmg

    Al enige tijd soort van fan van aquaman… de comics.. helemaal de new 52 serie, zijn altijd erg leuk geweest…
    Ik word hier toch wel intens blij van…

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.