Random Article


Review: Batman – Assault on Arkham

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: ,
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 75 Min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 29 juli 2014 (digital) & 12 augustus 2014 (DVD/Blu-ray)
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Hoofdrol voor villains. Erg volwassen. Kevin Conroy.

Minder


De meer volwassen toon zal niet voor iedereen weggelegd zijn.


Een Batman-animatiefilm met haast geen Batman? Gewaagd, maar geslaagd! De Suicide Squad steelt de show in Batman: Assault on Arkham, de nieuwe DC-animatieprent dewelke zich afspeelt in de wereld van de Arkham-videogames…

4
Posted 04/08/2014 by

 
Full Article
 
 

“We have another suicide mission.” “Yahtzee!”

Harley Quinn vindt het prima, dus wij ook! Batman: Assault on Arkham, gesitueerd in de wereld van de succesvolle Batman: Arkham-videogames, is de nieuwste telg in de reeks DC Universe Animated Original Movies. De film werd voor het eerst vertoond op San Diego Comic-Con 2014 en bleek daar al meteen een voltreffer te zijn.

assaultonarkhamstill3

Na te zijn bestolen door Edward Nigma, alias The Riddler (Matthew Gubler) besluit regeringsagente Amanda Waller (CCH Pounder) haar Suicide Squad bij elkaar te roepen en Arkham Asylum door het team te laten bestormen. Deze incarnatie van de Task Force X – supercriminelen die black-ops missies met een kleine overlevingskans uitvoeren in ruil voor strafvermindering – bestaat uit teamleider Deadshot (Neal McDonough), Harley Quinn (Hynden Walch), King Shark (John DiMaggio), Black Spider (Giancarlo Esposito), Killer Frost (Jennifer Hale) en Captain Boomerang (Greg Ellis). Zij moeten de gestolen informatie opnieuw bemachtigen zonder gezien te worden. The Joker (Troy Baker), die ook opgesloten zit in Arkham, heeft dan weer een bom verstopt in Gotham die aan duizenden mensen het leven kan kosten. De nachtelijke agenda van Batman (Kevin Conroy) staat dus weer goed vol…

De combinatie van villains in Assault on Arkham werkt in het algemeen verrassend goed. De personages gaan niet enkel op in het team en krijgen gelukkig elk hun individuele gloriemomenten. Minder grote schurken als pakweg Black Spider en King Shark worden niet onverwacht weggespeeld door hun bekendere collega’s als Deadshot en Harley Quinn. Al bij al is er een mooi evenwicht dat kan dienen als introductie tot vele van deze gestoorde personages. Ook klassieke rogues uit Gotham City als The Penguin (Nolan North), Scarecrow, Poison Ivy en zelfs de KGBeast worden even uit de kast gehaald voor een korte cameo. Een geslaagde film rond bad guys? Check!

assaultonarkhamstill1

We zouden het haast vergeten, maar ook Batman doet mee in deze film. Conroy zet zoals gewoonlijk een glansrijke prestatie neer en is nog steeds de Caped Crusader. Ook dat andere iconische personage, The Joker, is van de partij. Stemacteur Troy Baker heeft de moeilijke taak in de voetsporen van legendarische Mark Hamill te treden. Gelukkig weten we dankzij zijn eerdere vertolkingen in o.a. Batman Arkham Origins dat hij hier ruimschoots in slaagt. Deze meer brutale Joker past zelfs beter binnenin de meer realistische setting van de Arkham-games. Zoals je kan verwachten in een Arkham-verhaal, is de rol van The Joker zeker niet miniem. De kleinere rol hier voor Batman daarentegen was dan weer een gewaagde, maar zeker geslaagde zet.

Waar in de meeste animatiefilms van DC een volwassen toon overheerst, wordt dat in Assault on Arkham wel heel erg ver doorgetrokken. Vooral bij de vrouwelijke personages Harley Quinn en Killer Frost vallen expliciete seksualiteit (en/of mishandeling) bij momenten wel erg op. De animatiestijl is opvallend realistisch in vergelijking met die andere Batman-animatiefilm Son of Batman die eerder dit jaar uitkwam. Zo worden de behandelde thema’s nog eens extra onderstreept. Hardcore DC-fans zullen smullen van de excellent geschreven dialogen, die eer doen aan de al jaren gevestigde relaties tussen de personages. Ook voor nieuwkomers zijn deze dialogen en kwinkslagen zeker te volgen.

assaultonarkhamstill2

Batman: Assault on Arkham is één van DC’s betere en meer volwassen animatiefilms geworden die zich voor de verandering eens wat meer focust op Batman’s vijanden. Zeker en vast een aanrader!

Batman: Assault on Arkham is sinds 29 juli digitaal beschikbaar en zal op 12 augustus op DVD en Blu-ray verschijnen.

Batman: Assault on Arkham bij archonia.com

batmanassaultonarkham

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


4 Comments


 1. avatar
   
  Onion

  Goed artikel! Kudos
 2. avatar
   
  Aleph

  Enorm bedankt!
 3. avatar
   
  ghostrider

  ziet er heel goed uit. dus deze film is op het spel gebaseerd of is hier ook een comic van geweest??
  • avatar
    
   Arno

   De film is op de games gebaseerd en volgt op Batman: Arkham Origins. Er zijn Batman: Arkham-comics die ook op de games gebaseerd zijn, maar het verhaal van de film is volledig origineel.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.