Random Article


Review: Non-Stop

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 106 minuten
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 2014
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Liam Neeson. Spannend doorheen hele film. Popcornmateriaal.

Minder


Sommige acteerprestaties


Non-stop Liam Neeson-actie in Non-Stop, een claustrofobische actiethriller van hoge -pun intended- kwaliteit…

1
Posted 02/08/2014 by

 
Full Article
 
 

Someone on this flight is threatening to kill someone every 20 minutes, unless $150 million is transferred to his account number.

Deze Liam Neeson-quote zou evengoed meteen de synopsis van de film kunnen zijn. Toch is Non-Stop weer een geweldige actiefilm/thriller à la Liam Neeson zoals we ze inmiddels gewoon worden van de acteur. Degelijk popcornmateriaal dus.

Non-Stop, Liam Neeson

Bill Marks (Neeson) is een US air marshall die met zijn collega Jack Hammond (Anson Mount), in de wake van de terreuraanslagen van 9/11 de lastige job uitvoert om het luchtruim weer een veilige omgeving te maken. Na het inchecken ontvangt Marks al snel enkele verdachte sms’jes. De berichten lijken onschuldig totdat de hacker vertelt dat hij elke twintig minuten een passagier op het vliegtuig zal vermoorden. Vanaf dan begint een kat-en-muisspel om u tegen te zeggen.

De acteurs zetten een solide prestatie neer. Jammer genoeg ook niets meer dan dat. Een opvallend lichtpunt is de geloofwaardige Julianne Moore in de rol van Neesons vertrouwelinge Jen Summers. Hoewel de drankscène in de tweede act tussen Moore en Neeson een raar intermezzo is, kan het voor sommigen een welverdiend rustmoment vormen in een anders ijzingwekkende film. Toch is te merken dat regisseur Jaume ColletSerra, gekend van House of Wax en die andere Neesonfilm Unknown, zich goed voelt in zijn samenwerken met Neeson en is de bekende stijl van de acteur zeker op te merken. Hierdoor behoudt de film over het algemeen zijn vaart en blijft alles ook interessant. Michelle Dockery in de rol van hostess Nancy was dan weer een minpunt. Wellicht vooral door het ontbreken van effectieve, nuttige dialogen van haar personage.

nonstop2

Eerlijk is eerlijk, de acteurs naast Neeson hebben vooral een kleinere rol en maar al te vaak hervallen ze in clichés. Geen verwijt aan het adres van scenaristen John Richardson en Chris Roach, maar eerder een te vaak voorkomend element in actiefilms. Zoals te verwachten bij een Neesonfilm is Non-Stop echter een leuk tijdverdrijf en ideaal om met wat vrienden te bekijken. Als je films als The Grey of Taken geslaagd vond, zal je dus ook genieten van dit Neesonfestijn…

Non-Stop is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     

    Mooie review! Je moet er meerdere maken ;)
    Heel leuk hoe je alle tekst mooi verwoord in een boeiend verhaal wat je verder wil lezen.

    Keep up the good work!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.