Random Article


#JanetVanCrime – Fans niet opgezet met Schijnbaar Gebrek aan The Wasp in Marvel’s Ant-Man

 


0
Posted 29/07/2014 by

Nadat tijdens de San Diego Comic-Con geruchten over het tragische lot van Janet Van Dyne, alias The Wasp, in Marvel’s Ant-Man-film bekend geraakten, verscheen niet lang daarna de hashtag #JanetVanCrime. Fans zijn namelijk niet opgezet met het gerucht dat Janet Van Dyne – in de comics de partner en latere vrouw van Hank Pym/Ant-Man, alsook een oprichtend lid van de Avengers – mogelijk nooit als superheldin naar het Marvel-filmuniversum zal trekken. Een grote zonde, aldus vele fans, want zij was het die ten slotte de Avengers oorspronkelijk hun naam gaf…

ant-man-and-the-wasp

De oorspronkelijke Ant-Man (Hank Pym) en The Wasp (Janet Van Dyne)

Op San Diego Comic-Con werd bevestigd dat actrice Evangeline Lilly (Lost, The Hobbit) de vrouwelijke hoofdrol in Marvel’s Ant-Man zal spelen, naast Paul Rudd als Scott Lang en Michael Douglas als Hank Pym. Lily zal echter Hope Van Dyne spelen, de dochter van Hank Pym en de vermoedelijke liefdesinteresse van Scott Lang. Hope Pym bestaat niet in de reguliere Marvel-comics, maar in de parallelle realiteit MC2 is ze de dochter van Hank Pym en Janet Van Dyne. Hier wordt ze in de reeks A-Next de leidster van de Revengers, een team superschurken, en verkrijgt ze als de Red Queen een combinatie van de superkrachten van haar ouders.

Hope Pym aka Red Queen

Hope Pym aka Red Queen

In het verhaal van de Ant-Man-film vond Hank Pym (Douglas) in 1963 de formule om een mens te doen krimpen tot de grootte van een mier zonder daarbij zijn/haar kracht te verliezen. Na een tragisch ongeluk met zijn vrouw – vermoedelijk Janet Van Dyne – dient hij zijn formule en het Ant-Man-pak door te geven aan Darren Cross (Corey Stoll). Cross wordt als Yellowjacket (in de comics één van Pym’s andere superheldenidentiteiten) de villain van de film, terwijl hoofdrolspeler Scott Lang (Rudd) door Hank Pym wordt ingehuurd om diens Ant-Man-technologie terug te stelen.

Vermits Hank Pym tamelijk op leeftijd wordt gebracht in de film, is het zeer goed mogelijk dat we Janet Van Dyne nooit te zien zullen krijgen. The Wasp – een favoriet personage van regisseur Joss Whedon – zat in vroege drafts van het script voor The Avengers, maar haar personage werd uiteindelijk gedropt. Het zou best kunnen dat, vermits Scott Lang de primaire Ant-Man wordt in het Marvel-filmuniversum, Hope later de identiteit van The Wasp zal verkrijgen zodanig dat de Ant-Man/Wasp-partnerrelatie niet verstoord wordt. Daarmee zou de rol van Janet Van Dyne in het Marvel-filmuniversum meteen wel heel klein worden…

Ant-Man wordt geregisseerd door Peyton Reed en start Phase Three van het Marvel-filmuniversum op 5 augustus 2015.

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.