Random Article


Review: How To Train Your Dragon 2

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 102 min.
 
Taal: Engels, Nederlands
 
In de bioscoop vanaf: 2 Juli 2014
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Prachtig geanimeerd. Leuke humor. Sterke emotionele scènes. Schattige draken. Toothless.

Minder


Wat cliché bij momenten. Hoofdpersonage wordt overschaduwd door alle zijpersonages.


In How To Train Your Dragon 2 laat DreamWorks ons opnieuw door de lucht zweven met vrolijke Vikings en schattige draken…

0
Posted 12/06/2014 by

 
Full Article
 
 

Every dragon has it’s secrets…

How To Train Your Dragon 2DreamWorks Animation slaat opnieuw de handen in elkaar met regisseur/scenarist Dean DuBlois (Lilo & Stitch) voor How To Train Your Dragon 2. De sequel op How To Train Your Dragon uit 2010 en de tweede film gebaseerd op de boekenreeks van Cressida Crowell, waarin een vrolijke bende Vikingen op draken leert rijden…

Vijf jaar na de gebeurtenissen uit de vorige film, blijven Hiccup (Jay Baruchel) en zijn draak Toothless de allerbeste maatjes. Inmiddels mag zo ongeveer iedereen uit het Vikingdorp Berk zichzelf een drakenrijder noemen. Nu de Noormannen uit het dorpje Berk de beestjes de baas kunnen en grote afstanden kunnen afleggen, ligt de wereld voor hen open. Niemand maakt hier meer gebruik van dan Hiccup zelf, die inmiddels een hele wereldkaart aan het uitstippelen is. Zijn vader Stoick (Gerard Butler), hoofdman van het dorp, wil echter niets liever dan dat zijn zoon in Berk blijft en hem opvolgt. Maar dan strooit een reünie met Valka (Cate Blanchett), de verloren gewaande moeder van Hiccup, roet in het eten. De herenigde familie moet het opnemen tegen de gevreesde drakenvanger Drago Bloodfist (Djimon Hounsou), die er een geheel andere visie op draken op nahoudt…

dragon2

De plot van How To Train Your Dragon 2 is wederom vrij cliché. Hiccup is op zoek naar zichzelf en vindt zijn uiteindelijke lotsbestemming na een heus conflict met een tragische afloop. Volledig volgens het boekje dus. De verhaallijn van Hiccup is het minst interessante aan de hele film en wordt niet geholpen door het nasale stemmetje van Jay Baruchel. Toch zijn alle andere personages een pak interessanter en aangenamer om te volgen. Hiccup’s vrienden en mede-drakenrijders zorgen voor de vrolijke noot, terwijl zijn ouders de hoofdrol spelen in enkele prachtige emotionele, en bij momenten zelfs vrij tragische en donkere scènes. Djimon Hounsou (Guardians of the Galaxy) is een redelijk cliché slechterik zonder teveel achtergrondverhaal als Drago Bloodfist, terwijl Kit Harington (Game of Thrones) dan weer wel een leuke karakterverhaallijn doormaakt als drakenjager Eret.

dragon1

De echte sterren van de film zijn echter de draken zelf. En er zijn er deze keer veel. Heel veel. De nachtfurie Toothless blijft echter de schattigste van de hoop en zal meermaals een flinke glimlach op je gezicht toveren. Het is eigenlijk haast onmogelijk om niet gecharmeerd te geraken van deze wezentjes. Combineer dat met een prachtig staaltje animatie van DreamWorks,  dewelke de emoties van zowel mens als draak mooi laten doorkomen, en enkele knallende actiescènes (de vliegscènes zijn overigens best wel de moeite in 3D) en men heeft met How To Train Your Dragon 2 weer een flinke hit te pakken die zijn voorganger veruit overtreft.

Met How To Train Your Dragon 2 biedt DreamWorks één van de beste animatiefilms van de afgelopen jaren, een must-see voor eender wie van draken houdt en een onweerlegbaar bewijs dat deze wezens ook gerust iets anders kunnen zijn dan alleen maar gevaarlijke vuurspuwende monsters…

How To Train Your Dragon 2 vliegt vanaf 2 juli alle bioscopen binnen…

dragon3

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.