Random Article


Bevestigd: Netflix in het najaar ook in België

 


1
Posted 21/05/2014 by

Er gingen al een tijdje geruchten, maar officiële bevestiging bleef uit… tot nu. In een persbericht kondigt Netflix aan dat ze hun online televisiedienst gaan lanceren in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, en ja: ook bij ons!

Voor wie het in Keulen hoort donderen: voor een vast maandelijks bedrag biedt Netflix via het internet een uitgebreide catalogus aan boordevol films en series. Vergelijk het met het on-demand-aanbod van Telenet of Belgacom, maar dan zonder digibox. Netflix is te bekijken via pc of tablet, via smart-tv’s, met een dongle zoals Chromecast of een mediaspeler zoals Apple TV, of via spelconsoles. Welke apparaten Netflix bij ons zal ondersteunen is momenteel nog niet bekend.

Aanbod

Netflix heeft een uitgebreid aanbod aan films en series van de Amerikaanse filmstudio’s en productiehuizen. Daarnaast hebben ze ook een aantal eigen producties, zoals de bejubelde politieke dramaserie House of Cards. Het superheldenminnend publiek zal graag horen dat er een aantal reeksen op stapel staan in samenwerking met Marvel: Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones en Iron Fist.

Bij onze Noorderburen wordt het Amerikaanse aanbod aangevuld met Nederlandse programma’s. Of dat ook bij ons het geval zal zijn, is nog niet bekend. Het is voorlopig afwachten naar wat de Belgische productiehuizen (zoals Woestijnvis) zullen doen. Het precieze aanbod wordt op een latere datum bekendgemaakt.

Prijs

In de VS betalen Netflix-abonnees voorlopig 7,99 dollar per maand; in Nederland is dat 7,99 euro. Begin dit jaar kondigde het bedrijf echter al een mogelijke prijsverhoging aan in de VS, waar momenteel ook verschillende prijsplannen worden uitgetest. Hoe diep wij in de buidel zullen moeten tasten, vernemen we later.

Concurrentie

Gaan de klassieke tv-aanbieders de hete adem van Netflix in de nek voelen? Gezien de karige informatie is het nog vroeg om uitspraken te doen, maar er wordt al druk gespeculeerd. Het bedrijf laat niet na in het persbericht hun 48 miljoen abonnees in meer dan 40 landen nog eens aan te halen, maar bij ons (door onder meer onze collega’s bij de VRT) wordt de vraag gesteld of Vlaanderen er wel op zit te wachten. De prijs voor een Netflix-abonnement ligt momenteel wel beduidend lager dan die voor de on-demandformules van Telenet en Belgacom. Bovendien kan Netflix veel beter inspelen op niches dan een klassieke tv-zender. Nog niet zo lang geleden voerde Vier bijvoorbeeld voortijdig de tv-serie Arrow af, en reeksen als Battlestar Galactica werden in het verleden het slachtoffer van bizarre programmaties op erg late uren. De geeky-geneigden onder ons zouden wel eens de weg naar Netflix kunnen vinden.

Er komen interessante ontwikkelingen op ons af, en het spreekt dat wij u op de hoogte houden.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Mirko di Wallenberg

    Eindelijk!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.