Random Article


Review: 47 Ronin

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: , ,
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 118 minuten
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 2 april 2014
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Leuke mix van mythologie en realisme. Degelijke actiescènes.

Minder


Geen duidelijk hoofdpersonage


47 Ronin, een samoeraiverhaal gebaseerd op een in Japan erg bekend stukje geschiedenis, kwam vorige week pas bij ons in de zalen. Na een poos in de schaduwen van Hollywood maakt Keanu Reeves hier eindelijk nog eens zijn opwachting in een grote box-office film…

0
Posted 13/04/2014 by

 
Full Article
 
 

Whatever the f%?! happened to Keanu Reeves? Na het ondermaatse The Day The Earth Stood Still uit 2008 verdween de acteur uit de spotlights. Hij pikte nog wel hier en daar een filmpje mee, maar zijn nagedachtenis werd vooral hoog gehouden door internetmemes en rewatches van The Matrix en Speed. Dezer dagen is hij echter terug! De man met de eeuwig treurende gezichtsexpressie poogt opnieuw de zalen in te knallen met een historische-fantasy-samoeraifilm: 47 Ronin.

Review 47 ronin Keanu reevesJapan, begin 18e eeuw. Keanu Reeves is Kai, de zoon van een Japanse vrouw en een westerse zeeman. Doordat hij een halfbloed is, wordt hij aanzien als een minderwaardig figuur. Toch krijgt hij door omstandigheden een lage functie aan het hof van daimyo Asano. Deze daimyo is een machtig heerser van een gebied in Japan en slechts onderdanig aan één persoon, de shogun. Hij heeft de leiding over een groep samoerai die in eer en leven aan hem gebonden zijn. Natuurlijk zijn er nog andere daimyo’s en die willen maar wat graag extra gebieden in hun macht krijgen. Door een listig plan van zo’n concurrent, Kira, worden de samoerai van Asano ‘Ronin’ (dit zijn rondzwervende ex-samoerai, zonder meester). Hoewel hij geen samoerai is, sluit Kai zich bij deze groep aan. Samen hebben ze slechts één doel voor ogen: wraak nemen op Kira…

47 Ronin verscheen pas vorige week in de Vlaamse zalen. Dat is een hele poos nadat die in andere landen opende. Hierdoor kunnen we nu al, los van deze review, zeggen dat de film een grandioze flop is. 47 Ronin haalde namelijk nog maar een goeie $150 miljoen dollar binnen terwijl die meer dan $175 miljoen gekost heeft.

Review 47 Ronin de 47 roninHet is onmiddellijk duidelijk waarom de film flopte. Het verhaal van de 47 Ronin die de eer van hun meester wreken is zeer gekend in Japan, maar in de westerse wereld kent niemand het. Ook het thema van eer is, alhoewel het natuurlijk ook bij ons als positief gezien wordt, geen kapstok zoals bv. liefde of wraak dat in het westen wel is. De gehele film voelt dus echt Japans aan. Van de mythologische wezens tot een bijna volledig uit Japanners bestaande cast. De studio erkende dat dit wel eens problematisch kon worden voor de westerse markt en liet Keanu Reeves extra scènes opnemen.

Deze scènes maken de film echter niet beter. Reeves is namelijk niet het hoofdpersonage van 47 Ronin. Zijn personage is puur om westerlingen bij de hand te nemen in de Japanse wereld. Extra Keanu leidt in dit geval af van het verhaal en de echte hoofdpersonages.

De film heeft nochtans potentieel. De mix van ‘reality’ met de sprookjeswereld doet het tegenwoordig goed, denk maar Hansel & Gretel: Witch Hunters en het op til zijnde Maleficent. De actiescènes steken er niet bovenuit, maar zijn best te pruimen en ook de acteerprestaties zijn van een voldoende niveau. Al moet gezegd worden dat men beter voor het Japans had gekozen. Nu valt het al te vaak op dat de lippen van sommige acteurs spontaan in de knoop slaan bij het uitspuwen van Engels.

Review 47 ronin magie47 Ronin is niet de film die de grote comeback van Keanu Reeves zal inluiden. Een aantal fouten zowel in het script als de uitwerking voorkomen dat scenario. Toch is deze verwestersing van het voor Japanners bekende verhaal best een degelijke film en zeker een kijkbeurt waard…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.