Random Article


Review: Game of Thrones – “Two Swords” (Aflevering 1, Seizoen 4)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 60 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Meer Game of Thrones!

Minder


Er is altijd wel een personage dat je het liefst nog wat langer had gezien.


Game of Thrones gaat haar vierde seizoen in. Wat brengt de nieuwe weg?

0
Posted 08/04/2014 by

 
Full Article
 
 

My bloody honour is beyond repair..but my answer is still no.

Het voorbije weekend is eindelijk het vierde seizoen van Game of Thrones in première gegaan op HBO. Na een klein jaar wachten dompelen we ons weer onder in de fantasywereld van George R.R. Martins A Song of Ice and Fire-romans. Het is niet nodig om het vorige seizoen er nog even bij te nemen. De prelude van de show geeft een goede samenvatting van alle belangrijke voorgaande gebeurtenissen…

De opener van deze eerste aflevering, getiteld “Two Swords“, duwt de symboliek in je gezicht. Een groot zwaard wordt omgesmolten en verwerkt in twee nieuwe zwaarden. Het huis Stark is niet meer en wat rest is opgegaan in het huis van de Lannisters. Een nieuw begin is aanstaande. Op de achtergrond vinden de voorbereidingen plaats voor de bruiloft van koning Joffrey (Jack Gleeson). De eerste gasten arriveren op het domein van de Lannisters. Enkele van hen zijn er louter om politieke redenen en hebben nog wel een eitje te pellen met deze clan. Veel van de familieleden zelf zitten ook niet goed in hun vel. Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) is terug en lijkt alles anders te willen doen. Zijn de mensen wel bereid om hem op een andere manier te bekijken? Tyrion (Peter Dinklage) probeert ondertussen te laveren op het nauwe pad wat zijn vader voor hem heeft vrij gebaand. Hij probeert zijn bruid tegen wil en dank, Sansa Stark (Sophie Turner), te behagen en vervreemd op deze manier zijn ware liefde Shae (Sibel Kekilli). Cersei (Lena Headey) is een gevangene van haar nieuwe rol…

got joffrey en koningin in spe

Spanningen? Een understatement. Nu de externe dreiging voorlopig is weggevallen zoekt iedereen naar een nieuwe rol. Arya Stark (Maisie Williams) en drakenkoningin Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) laten ook weer van zich horen in deze eerste episode. Ze bevinden zich in andere omstandigheden dan de Lannisters. Maar je merkt dat ook zij worden klaargestoomd voor ontwikkelingen waarbij hun personages een geheel andere kant worden opgestuurd.

De eerste aflevering dient vooral om de kijker weer vertrouwd te maken met de rijke wereld van Westeros. In mindere handen krijg je een gortdroge aflevering vol expositie. Maar de schrijvers weten het zo te verpakken dat de kijker niet alleen wordt bijgesproken, maar dat het verhaal wordt voortgestuwd. De setting is trouwens geweldig. De aflevering is prachtig belicht waardoor de kleurenpracht op sommige momenten echt overdonderend is. In een tijd waarin het gros van de zaken uit de computer wordt getrokken is het weleens prettig om te zien dat het ook kan lonen om nog te werken met echte decors in plaats van een groen scherm.

Game of Thrones is dus weer uit de startblokken geschoten en de serie laat meteen zien waarom het misschien wel het beste is wat momenteel op tv wordt uitgezonden…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.