Random Article


Cory Michael Smith is The Riddler in Gotham tv-show

 


0
Posted 01/04/2014 by

Cory+Michael+SmithEntertainment Weekly meldt dat Cory Michael Smith (Dog Food, Camp X-Ray) de rol van Edward Nigma zal vertolken in Gotham, de opkomende politieserie van Fox gebaseerd op de jonge jaren van DC‘s Bruce Wayne/Batman, politiecommissaris James Gordon en het gespuis dat uiteindelijk Gotham City zal komen te bevolken. Edward Nigma wordt natuurlijk The Riddler en zal in de reeks worden voorgesteld als een ietwat excentrieke forensisch wetenschapper bij de politie van Gotham City, dewelke uiteraard een voorkeur heeft om in raadsels te spreken.

Cory Michael Smith vervoegt hiermee o.a. Robin Lord Taylor als Oswald Cobblepot/de latere Penguin en Camren Bicondova als de jonge Selina Kyle/latere Catwoman. The Riddler – een superslimme meestercrimineel wiens compulsieve drang om de waarheid te spreken ervoor zorgt dat hij zijn misdaden “opbiecht” aan Batman onder de vorm van raadsels – verscheen voor het eerst in Detective Comics #140 (1948) en groeide uit tot één van de bekendste vijanden van de Dark Knight. Hij werd in het verleden al vertolkt door o.a. Frank Gorshin in de Batman ’66 tv-reeks en door Jim Carrey in de film Batman Forever (1995).

Gotham wordt geproduceerd door The Mentalist-schepper Bruno Heller en de pilootaflevering wordt geregisseerd door Danny Cannon (Judge Dredd, Nikita, CSI: Crime Scene Investigation). De hoofdrollen worden weggelegd voor Ben McKenzie als James Gordon, Donal Logue als zijn partner/mentor Harvey Bullock en David Mazouz als de jonge Bruce Wayne. De serie gaat in het najaar van 2014 in première op Fox.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.