Random Article


Review: Homeland Seizoen 3

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: , ,
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 12 afleveringen van ongeveer 60 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 2013
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Sterk geschreven personages die worden gespeeld door goede acteurs.

Minder


De soms onlogische wendingen in het verhaal.


We keken het derde seizoen van Homeland en waren stiekem best tevreden…

1
Posted 28/01/2014 by

 
Full Article
 
 

De Showtime-reeks Homeland kan al sinds de eerste aflevering uit 2011 op een grote schare fans rekenen. Niet alleen de gewone tv-kijkers, maar ook de critici zijn buitengewoon gecharmeerd van deze reeks. Homeland vertelt het verhaal van de bipolaire CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes) en de oorlogsheld sergeant Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody keert na een gevangenschap van acht jaar terug naar de Verenigde Staten en wordt gezien als een symbool van hoop in de strijd tegen het terrorisme. We leerden in het eerste seizoen dat Brody in de ban was geraakt van de terrorist Abu Nazir die hem in wil zetten als zelfmoordterrorist in het Witte Huis. De enige persoon die dat door lijkt te hebben is Carrie. Er ontstond een kat-en-muis spel tussen Carrie en Brody dat zou duren tot het tweede seizoen. Daar krijgen anderen ook door dat de sergeant niet is wie hij leek te zijn. Maar hij komt tot inkeer en assisteert de diensten van de VS bij het liquideren van Abu Nazir. Het tweede seizoen eindigde met een knal. Het hoofdkwartier van de CIA word getroffen door een aanslag waarbij gebruik wordt gemaakt van de auto van Brody. Alleen hij en Claire overleven de aanval…

homeland3-hoofdrolspelers

In seizoen drie starten we een paar maanden na de aanslag. Carrie, Saul Berenson (Mandy Patinkin),haar mentor en waarnemend hoofd van de CIA, worden het vuur aan de schenen gelegd door een Senaatscommissie. Met name Senator Lockhart (Tracy Letts), die duidelijk in de race is om het nieuwe CIA-hoofd te worden, wil bloed zien. En na het kijken van de eerste aflevering zou je gaan denken dat Carrie degene is wiens hoofd op het hakblok gelegd gaat worden. Door Saul..

Natuurlijk is dat niet het geval. Saul en Carrie hebben een plan om poten gezet om het brein achter de aanslag uit de tent te lokken. Ze hebben ontdekt dat Majid Javadi (Shaun Toub), een oude bekende van Saul toen deze eind jaren zeventig in Iran rondhing, dit gebeuren op poten heeft gezet. Door Carrie tot zondebok te bombarderen hopen ze hem uit de tent te lokken en dat lukt. Samen met wat handlangers benadert hij Carrie om haar te rekruteren voor zijn zaak. De grote afwezige tot dat moment is Brody. Deze is na het einde van seizoen twee richting Venezuela gevlucht. Nabij Caracas wordt hij in zijn buik geschoten. Een plaatselijke crimineel ontfermt zich over hem en lapt hem op. Als pijnstiller geeft hij heroïne aan Brody waardoor deze verslaafd geraakt. Nu wordt het wachten op het moment dat Carrie en Brody elkaar weer zullen vinden..

carrie hoofddoek

De absolute ster van dit seizoen is Carrie Mathison. Ze wordt in het absolute middelpunt geplaatst. De makers weten je als kijker definitief te overtuigen wanneer het besef komt hoe ver ze wil gaan om de plannen van Saul tot uitvoering te brengen. Haar hele hebben en houden wordt aan de kijker opgediend en je beseft dat ze haar werk is. “Obsessief” is geen woord dat haar voldoende beschrijft. Daarbovenop komt het besef dat ze door jan en alleman willens en wetens wordt gemanipuleerd. Alleen de stille agent Peter Quinn (Rupert Friend) heeft door wat er gebeurt maar weet niet echt contact met haar te maken. Haar enige link met de echte wereld is de liefde voor Brody. Wanneer het einde van dit seizoen nadert wordt dit nog uitbetaald in een magnifieke scène waarvoor Claire Danes een onderscheiding verdient…

In haar kielzog heb je Saul die eveneens bereis is om ver te gaan om zijn doel te bereiken. Ondanks het feit dat hij begrijpt dat zijn inspanningen niets uitmaken voor het grotere plan, wil hij toch zijn carrière uitluiden met de illusie dat hij het verschil heeft kunnen maken. Al is het maar voor even.

Het tweede seizoen van Homeland kende evenveel hoogte- en dieptepunten als de gemoedstoestand van Carrie. Dit derde seizoen begint nog wat wisselvallig omdat de schrijvers wat plotlijnen uit het voorgaande seizoen moeten opruimen. En als we heel eerlijk zijn dan gebeuren er tijdens dit seizoen nog voldoende zaken waarbij je als kijker de wenkbrauwen zal fronsen. Maar de karakters van de hoofdrolspelers zijn erg goed geschreven en daardoor blijf je kijken. We hoopten echter dat de makers de serie na dit seizoen laten rusten (inmiddels werd er een vierde seizoen aangekondigd voor 2014). Het zou weliswaar nog twee seizoenen te laat zijn, maar had Homeland met dit derde seizoen geëindigd dan is het gemiddeld genomen een goede serie geweest.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     

    Ik vond seizoen 2 toch ook heel sterk! Seizoen 3 staat op de planning.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.