Random Article


Joseph Gordon-Levitt regisseert en speelt de hoofdrol in The Sandman

 


0
Posted 17/12/2013 by

UPDATE: In een meer recente tweet, liet Joseph Gordon-Levitt weten voorlopig enkel nog maar een producer te zijn voor het The Sandman-filmproject. Voor een rol als regisseur/hoofdacteur is het dus nog afwachten. Maar de gesprekken worden gevoerd…

We schreven eerder al rond de geruchten dat Joseph Gordon-Levitt (The Dark Knight Rises, Don Jon) verbonden zou zijn aan een filmadaptatie van The Sandman, de fel bejubelde donkere fantasycomic van Neil Gaiman. Bij deze zijn ze bevestigd. Via Twitter liet Gordon-Levitt het volgende weten:

“Ladies and gentlemen, I’m incredibly honored to be working with David Goyer, Warner Bros, and @neilhimself on SANDMAN. #Prelude”

sandmanpreludesnocturnesGordon-Levitt zou in gesprek zijn om de film te regisseren en de hoofdrol te spelen als Morpheus, Lord of Dreams. Scenarist David S. Goyer (Man of Steel, The Dark Knight Trilogy) leverde de pitch voor de film en het is al zeer goed nieuws dat oorspronkelijke schrijver Neil Gaiman bij de productie betrokken is. De hashtag “Prelude” kan slaan op Preludes & Nocturnes, de eerste verhaallijn van de DC Comics/Vertigo-reeks.

Een fan vroeg later aan Gordon-Levitt of hij Morpheus zag als een held of schurk, waarop hij antwoordde: “ah, that’s quite a question…” Implicerend dat Morpheus ook in de film een nogal ambigu figuur is die de fijne lijn tussen held en schurk bewandelt…

The Sandman ging in 1989 van start bij DC Comics, telde uiteindelijk 75 delen en een hoop spin-offs en is één van de stokpaardjes van Vertigo. De reeks handelde over Dream/Morpheus, één van de Endless en de personificatie van dromen. We ontmoeten hem nadat hij gedurende 70 jaar werd gevangengezet, zichzelf bevrijdt en geconfronteerd wordt met een veranderde wereld. Onlangs ging er een prequel van start, opnieuw geschreven door Neil Gaiman met tekeningen van J.H. Williams III: The Sandman: Overture.

The Sandman Volume 1: Preludes & Nocturnes bij archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.