Random Article


Marvel en Netflix kondigen Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Defenders tv-series aan

 


0
Posted 07/11/2013 by

We schreven al eerder over de geruchten van nieuwe op Marvel Comics gebaseerde tv-reeksen. Nu heeft Marvel Television het officieel aangekondigd. Samen met ABC zullen ze in 2015 vier aan elkaar gelinkte tv-series uitbrengen via Netflix, dewelke dan zullen culmineren in één minireeks met alle personages. Gelijkaardig aan hoe het Marvel Cinematic Universe ontstond met enkele aparte solofilms die leidden naar The Avengers, zullen nu tv-series rond Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage samenkomen in de team-up minireeks The Defenders. De vier reeksen zullen elk 13 afleveringen tellen…

marveljessicajonesMarvel brengt hiermee dus haar meer “street level“-superhelden naar het kleine scherm. Daredevil staat natuurlijk gekend als Matt Murdock, de blinde advocaat en nachtelijke vigilante uit Hell’s Kitchen, New York City (de plek waar overigens alle reeksen zich zullen afspelen). De van onbreekbare huid en superkrachten voorziene Luke Cage (oorspronkelijke superheldenalias Power Man) bood oorspronkelijk zijn diensten aan als Hero for Hire en werd later een Avengers-leidersfiguur. Hij kreeg hierbij gezelschap van zijn goeie vriend Iron Fist, het gemaskerde alter ego van de mystieke gevechtkunstenexpert en miljonair Danny Rand, later ook een New Avenger en Defender. Privédetective Jessica Jones (ex-superheldin Jewel) was een schoolgenote van Peter Parker/Spider-Man en werd voorgesteld in Marvel’s Alias-reeks, waarin ze een relatie en later een dochtertje kreeg met Luke Cage.

Deze vier personages speelden in de comics recentelijk grote rollen in de New Avengers-reeksen geschreven door Brian Michael Bendis en zullen in het Marvel-tv- en filmuniversum The Defenders vormen. In de comics zijn de Defenders traditioneel een non-team bestaande uit verschillende solohelden, maar nu worden ze een meer grimmige straatversie van de Avengers, zeg maar…

Daredevil zal alvast in 2015 het feestje – dat meerdere jaren in beslag zal nemen – starten…

marvelnewavengers

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.