Random Article


Slasher Special Deel 2: De Satanische Drievuldigheid (NSFW)

 


1
Posted 05/11/2013 by

slashers featured image-02

Welkom bij deel twee van onze slasherspecial, ter ere van de 35ste verjaardag van John Carpenters Halloween. Het eerste deel vind je hier. 

Als je het verhaal wil vertellen van de het slasherfenomeen dan moet je in feite het verhaal vertellen van de drie grote franchises: Halloween, Friday The 13th en A Nightmare on Elm Street (ANoES). Doordat het slashergenre een nogal rigide structuur heeft, is het soms moeilijk voor de verschillende films om zich van elkaar te kunnen onderscheiden. Deze drie filmreeksen doen dat echter wel. Niet alleen hebben ze iconische monsters voortgebracht, maar elk hebben ze ook hun eigen sfeer.

WallPaper-Halloween-Movie-Logo-1-2

Zo is HALLOWEEN de meest serieuze franchise, met een boogeymanMichael Myers (111 slachtoffers) aka The Shape – die voorgesteld wordt als een incarnatie van Het Kwaad. Hij is compleet gewetenloos en voert zijn ‘job’ op een dodelijk efficiënte, bijna klinische manier uit…

6574friday-the-13th-jason-mother-s-head-3b-final-paint

FRIDAY THE 13th is dan weer de meest campy reeks en wil bovenal fun zijn (zeker naar het einde toe). Naar diepgang moet je niet zoeken, zowel in het verhaal als bij de personages. Jason Voorhees – die pas in Friday The 13th part 2 ceremoniemeester wordt – is hondsbrutaal en slacht domme tieners op een industriële, maar ook creatieve wijze af. Hij heeft dan ook niet verwonderlijk het meeste aantal doden (158) op zijn naam staan.

freddy-krueger-a-nightmare-on-elm-street-1218920_1920_1200

De rockster onder de boemannen blijft toch Freddy Krueger uit de A NIGHTMARE ON ELM STREETserie. Hij was niet de meest productieve moordenaar (48 doden), maar zeker en vast de meest inventieve. In de droomwereld kan namelijk alles en übersadist Krueger laat dan ook zijn verbeeldingskracht op volle toeren draaien…

Op de volgende pagina starten we met Halloween…

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    ghostrider

    vond de remake Halloween 2 slecht micheal heeft toch geen achtergrond nodig met een paard! wat kan daar nu goed aan zijn geef mij maar de originele 2

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.