Random Article


J. Jonah Jameson laat van zich horen in The Amazing Spider-Man 2 campagne

 


0
Posted 31/10/2013 by

jjj

Jjonahjameson

Hij moet nog officieel zijn debuut maken in de nieuwe filmreeks, maar in de virale marketingcampagne voor de opkomende The Amazing Spider-Man 2 krijgen we voor het eerst wat te horen van J. Jonah Jameson. JJJ staat natuurlijk bekend als redacteur van de Daily Bugle-krant en is een gezworen Spider-Man-hater,  maar is ironisch genoeg de baas van diens alter ego Peter Parker (en later zelfs zijn schoonbroer).

Op de Tumblr-pagina van de Daily Bugle worden regelmatig nieuwe krantenartikels gepost om de film te promoten. Deze artikels – voornamelijk over het bedrijf Oscorp – staan vol kleine hints en verwijzingen naar de geschiedenis van Marvel‘s gekende webspinner. Eerder kregen we zo al een stuk geschreven door reporter Ned Leeds (die in de comics gedurende een tijd valselijk beschuldigd werd de ware Hobgoblin te zijn), waar ook Donald Menken (persoonlijke assistent tot Norman Osborn/Green Goblin) en Ann Weying (ex-vrouw van Eddie Brock, beter bekend als Venom) in vermeld stonden. Een ander artikel vermeldde Spencer Smythe, bouwer van de gigantische Spider Slayer-robots. Nu pent J. Jonah Jameson himself zijn gedachten over New York City’s gemaskerde webspinner neer en, zoals gewoonlijk, is hij niet al te mals.

Of J. Jonah Jameson daadwerkelijk in The Amazing Spider-Man 2 zal verschijnen is nog niet geweten. Het personage werd prachtig vertolkt door J.K. Simmons in de vorige Spider-Man-filmtrilogie en het zal moeilijk worden dit nog te overtreffen…

spider-man_banner

The Amazing Spider-Man 2 vormt de sequel op de succesvolle reboot van de filmfranchise uit 2012. De film wordt opnieuw geregisseerd door Marc Webb en we zien hierin Peter Parker (Andrew Garfield) zijn avonturen als Spider-Man verderzetten, moeite hebben met de belofte die hij aan de vader van zijn vriendin Gwen Stacy (Emma Stone) heeft gemaakt en verder op zoek gaan naar de mysterieuze verdwijning van zijn ouders. Ondertussen duiken er enkele nieuwe vijanden op voor de webspinner, met name Paul Giamatti als de crimineel Aleksei Sytsevich (beter bekend als de Rhino) en Jamie Foxx als Max Dillon, een schuwe ingenieur bij Oscorp die getransformeerd zal worden tot Electro. Verdere rollen zijn er voor o.a. Dane DeHaan als Harry Osborn, Peter’s beste vriend uit zijn jeugdjaren, alsook diens vader Norman, de CEO van Oscorp gespeeld door Chris Cooper. Beide heren staan natuurlijk beter bekend als de twee bekendste dragers van de identiteit van Spider-Man’s aartsvijand: de Green Goblin.

The Amazing Spider-Man 2 slingert op 2 mei 2014 de bioscoopzalen binnen. Bezoek hier de Tumblr-pagina van de Daily Bugle.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.