Random Article


Justice League Filmscript lekt online

 


0
Posted 08/10/2013 by

Momenteel werkt David S. Goyer, scenarist van de The Dark Knight Trilogy, Man of Steel en de opkomende Batman Vs Superman-film, al dan niet aan een nieuw script voor Justice League, de film die DC‘s grootste superhelden naar het grote scherm zal brengen. In 2007 waren er echter al plannen voor een Justice League-prent onder regisseur George Miller (Mad Max), getiteld Justice League: Mortal. De film (en bijhorende videogame) zouden uiteindelijk niet gemaakt worden vanwege de schrijversstaking van 2007-08, budgettaire zaken en wat nog meer, maar het filmscript is inmiddels wel online gelekt.

jlmcguinnessJustice League: Mortal zou zich in een apart filmuniversum hebben afgespeeld, los van Batman Begins (2005) en Superman Returns (2006). Weta Worshop (The Lord of the Rings, The Hobbit) zou ingestaan hebben voor de kostuums. Een hoop niet al te bekende acteurs werden gecast, waaronder D.J. Cotrona (G.I. Joe Retaliation) als Superman, Armie Hammer (The Lone Ranger) als Batman, Megan Gale (Mad Max: Fury Road) als Wonder Woman en Adam Brody (The O.C.) als Barry Allen/The Flash. Anton Yelchin (Star Trek) zou diens sidekick Wally West/Kid Flash gespeeld hebben. Verdere rollen waren er voor Martian Manhunter (Hugh Keays-Byrne), Aquaman (Santiago Cabrera) en John Stewart als Green Lantern, die zou gespeeld worden door rapper Common. Villains van dienst werden Maxwell Lord (Jay Beruchel) en Talia al Ghul (Teresa Palmer).

Het script schuift Barry Allen en Batman als hoofdpersonages naar voren en haalt inspiratie uit o.a. JLA: Tower of Babel (waarin Batman’s wantrouwen in zijn van goddelijke krachten voorziene teammaats een hoogtepunt bereikt en zijn plannen gestolen worden door al Ghul), Countdown to Infinite Crisis, The OMAC Project en Superman: Sacrifice (waarin gewone burgers door Maxwell Lord en de satelliet Brother Eye worden omgetoverd tot levende wapens om de dreiging van superwezens tegen te gaan) en Crisis on Infinite Earths, waarin Barry Allen zich heroïsch opoffert en zijn neef/sidekick Wally West de nieuwe Flash wordt. De karakterisaties zitten vrij goed, met Barry Allen als point-of -view personage wiens dood en opvolging het emotionele hoogtepunt vormen. Een Man of Steel-achtig controversieel moment vinden we dan weer in de finale confrontatie tussen Batman en Maxwell Lord…

Het Justice League: Mortal-script kan je via deze link downloaden. Deze film zal nooit gemaakt worden, maar wie weet vindt DC hier nog wel wat inspiratie voor een Justice League-animatieprent…

justice-league-mortal-renders

Justice League Mortal videogame renders

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.