Random Article


Superheroes Night van PBS krijgt datum

 


0
Posted 08/09/2013 by

superheroes_pbsNadat ze eerder de Wonder Women! – The Untold Story of American Superheroines in première lieten gaan, zal de Amerikaanse televisiezender PBS op 15 oktober alweer een nieuwe superheldendocumentaire tonen tijdens hun Superheroes Night. Superheroes: A Never-Ending Battle is een nieuwe documentaire van Michael Kantor, dewelke een reis onderneemt doorheen de inmiddels 75-jarige geschiedenis van het superheldengenre in comics, films en tv-series. Van Superman’s debuut in 1938, tot de comicbookverbrandingen in de jaren 50, tot de Marvel-revolutie in de jaren 60 tot de huidige dominantie van het genre aan de filmkassa van Hollywood.

De docu wordt opgedeeld in drie delen: “Truth, Justice & The American Way” (1938-1958), “Great Power, Great Responsibility” (1959-1977) en “A Hero Can Be Anyone” (1978-nu). Interviews zijn er met o.a. Stan Lee, Geoff Johns, Lynda Carter, Jerry Robinson, Neal Adams, Chris Claremont, Paul Dini, Jenette Kahn, Joe Kubert, Jim Lee, Todd McFarlane, Grant Morrison, Joe Quesada, Walt Simonson, Zack Snyder, Jim Steranko, J. Michael Straczynski, Mark Waid, Len Wein en Marv Wolfman. Kortom, een ware who’s who uit het genre.

Op 1 oktober verschijnt er al een bijpassend boek getiteld Superheroes!: Capes, Cowls, and the Creation of Comic Book Culture, dat werd geschreven door Laurence Maslon en Michael Kantor. De DVD en Blu-ray van Superheroes: A Never-Ending Battle zal op 15 oktober in de winkelrekken liggen, dezelfde dag van de uitzending. Superheroes Night zal aan elkaar gepraat worden door acteur Liev Schreiber, die je nog wel kent als Sabretooth uit X-Men Origins: Wolverine (2009).

Superheroes! HC bij archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.