Random Article


X-Men/Fantastic Four op het grote scherm?

 


0
Posted 19/08/2013 by

In een recent interview met SFX Magazine liet Mark Millar, schrijver van o.a. Kick-Ass, Civil War en The Ultimates en momenteel Marvel-consulent bij 20th Century Fox, weten dat hij een filmcrossover tussen de X-Men en de Fantastic Four zeker ziet zitten. Marvel’s eerste familie en vrolijke mutanten zijn momenteel de enige Marvel-franchises waarop Fox de filmrechten nog heeft.

X-Men_Fantastic_Four_Vol_1_4Zonder twijfel denk ik dat je enkele van deze personages in elkaars films moet laten opduiken,” aldus Millar. “Volgens mij was het meest geweldige moment in superheldenfilms, tot The Avengers tenminste, wanneer Nick Fury opdook in de eerste Iron Man. Zelfs al was het maar een kerel met een ooglapje, het was zeer cool. En ik verwacht dat we meer van dat zullen zien”.

De X-Men en Fantastic Four hebben elkaar in de comics uiteraard al meermaals ontmoet. Zo is Wolverine een graag geziene gast bij de pokeravonden van The Thing en vormde hij ooit tijdelijk een vervangings-FF, maakte Professor Xavier (en later Beast) samen met Reed Richards deel uit van de clandestiene Illuminati en heerst er een vriendelijke rivaliteit tussen The Human Torch en Iceman. Namor, The Sub-Mariner, Marvel’s eerste mutant, is dan weer een vaak gezien personage in beide reeksen. De twee teams waren samen sterren in talrijke Marvel-crossovers en aparte miniseries zoals o.a. Fantastic Four versus The X-Men (1987), X-Men/Fantastic Four (2005) en Ultimate X4 (2005).

x-franklin-richardsHetgeen de franchises natuurlijk het hardst met elkaar verbindt, is Franklin Richards – de zoon van Reed Richards/Mr. Fantastic en Sue Storm/Invisible Woman. Hij is immers een immens machtige mutant en behoort dus tot hetzelfde ras als de X-Men-leden. Er zat al een kleine easter egg in de film X2: X-Men United (2003), waar “Franklin Richards” één van de mappen was op de computer van William Stryker. In een deleted scene uit de eerste Fantastic Four-film (2005) transformeerde de elastische Reed Richards dan weer tijdelijk zijn aangezicht om op Wolverine te gelijken.

Een crossover tussen beide franchises levert leuke mogelijkheden op. De X-Men zijn superhelden die gehaat en gevreesd worden door de mensheid, terwijl de Fantastic Four celebrity superhelden zijn die door het merendeel van de bevolking geliefd worden. Het enige verschil is nochtans dat de X-lieden elk geboren werden met een X-gen dat hun mutaties en gaven veroorzaakte, terwijl de FF gemuteerd werden door kosmische straling ten gevolge van een misgegane ruimtemissie.

De volgende X-Men-prent wordt X-Men: Days of Future Past op 23 mei 2014, geregisseerd door Bryan Singer. Daarna is er sprake van een X-Force-film met als regisseur Jeff Wadlow (Kick-Ass 2). Een reboot van de FF-filmfranchise komt eraan op 6 maart 2015 met The Fantastic Four, geregisseerd door Josh Trank (Chronicle).

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.