Random Article


Zack Snyder en Bruce Timm maken kortfilm voor 75 jaar Superman

 


0
Posted 30/05/2013 by

Superman-75-anniversarySuperman, ‘s werelds allereerste superheld, bestaat dit jaar 75 jaar en dat zullen we geweten hebben. DC Entertainment zet de verjaardag van de man van staal in de spotlight met een marketing push voorzien van een nieuw verjaardagslogo en uiteraard zit de terugkeer van het personage naar het grote scherm er ook aan te komen met Man of Steel. Daarnaast slaan echter Man of Steel-regisseur Zack Snyder, en Warner Bros.-animatielegende en architect van het DC Animated Universe Bruce Timm de handen in elkaar om een geanimeerde kortfilm te maken die de 75-jarige carrière van Superman viert. Naast Snyder en Timm werken ook WB/DC-animatieproducenten Jay Oliva (Batman: The Dark Knight Returns, Justice League: The Flashpoint Paradox), Peter Girardi (Teen Titans) en comicbookschrijvers Geoff Johns (Justice League, Green Lantern) en Mike Carlin (Adventures of Superman) hieraan mee.

Zack Snyder ziet het animatiefilmpje als één lange shot, waarin alle veranderende gezichten van de man van staal aan bod zullen komen. Van de Max Fleischer-cartoons uit de jaren 40, tot de live-action beelden met George Reeves (Adventures of Superman, 1952-1958) en Christopher Reeve (Superman I-IV, 1978-1987) tot de iconische comics getekend door Wayne Boring, Curt Swan en Neal Adams, tot Henry Cavills huidige interpretatie in Man of Steel. Een preview zou klaar zijn tegen San Diego Comic Con, terwijl het volledige filmpje vermoedelijk op de DVD/Blu-ray van Man of Steel later in het jaar zal verschijnen.

DC Entertainment-presidente Diane Nelson wist nog te zeggen: “Superman is ongetwijfeld de grootste superheld ter wereld en hoogstwaarschijnlijk het meest invloedrijke comicbookpersonage aller tijden. Hij genoot gedurende de afgelopen 75 jaar een blijvende aanwezigheid in de popcultuur en blijft een toonaangevend globaal icoon“.

Superman zal de hoofdfocus worden van DC Entertainment en Warner Bros. gedurende 2013. Volgend jaar mag hij de fakkel doorgeven aan zijn World’s Finest-kompaan Batman, die in 2014 zijn 75ste verjaardag mag vieren.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.