Random Article


Booster Gold TV-script volgende week naar SyFy

 


0
Posted 28/05/2013 by

booster_cv32_02Schrijver en producer Andrew Kreisberg (Arrow, Fringe, Green Lantern) vermeldde via Twitter dat zijn script voor de pilootaflevering van een mogelijke tv-serie rond Booster Gold volgende week zal binnengeleverd worden bij het SyFy-kanaal. Booster Gold (echte naam: Michael Jon Carter) is een superheld van DC Comics, gecreëerd door Dan Jurgens (Superman) in 1986. Hij is afkomstig uit de toekomst en reisde naar onze tijd om een publieke superheldencarrière te starten en rijk en beroemd te worden. Booster Gold startte zijn carrière als een regelrechte corporate superhero, maar groeide uiteindelijk uit tot een gewaardeerd lid van de Justice League en vooral de Justice League International.

Kreisberg liet eerder al weten dat het script voornamelijk gebaseerd werd op de eerste Booster Gold-comicreeks uit de jaren 80 en zowel Booster’s tweelingzus Michelle, zijn robotische A.I.-sidekick Skeets, zijn publiciteitsagent Dirk Dravis en secretaresse Trixie Collins bevat. Ook zou er een rol zijn voor Rip Hunter, een gekende tijdreiziger uit het DC-universum die later Booster’s zoon blijkt te zijn.

Verder zou de pilootaflevering ook refereren naar de huidige tv-reeks Arrow, gebaseerd op DC’s Green Arrow en Ted Kord, het jonge genie dat in de comics een superheldenidentiteit uitbouwt als de Blue Beetle en uiteindelijk Booster’s beste vriend wordt. Booster Gold verscheen eerder al in het tiende seizoen van de tv-reeks Smallville en het logo van Blaze Comics – het bedrijf dat in het DC-universum zijn avonturen verstript – is te zien in de Metropolis-skyline van de opkomende Superman-film Man of Steel.

Momenteel doen ook de geruchten dat het personage een nieuwe comicbookserie zal krijgen in DC‘s New 52. Dit zou dan zijn derde soloreeks worden sinds zijn debuut in 1986. Eerder was Booster het hoofdpersonage in het stopgezette Justice League International, verdween hij uit de tijdlijn na de kus tussen Superman en Wonder Woman en dook ie zopas terug op in All Star Western.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.