Random Article


Trailer: Cloudy With A Chance Of Meatballs 2

 


0
Posted 02/03/2013 by

In 2009 kwam de eerste film uit, deels gebaseerd op het kinderboek Cloudy With A Chance of Meatballs van Judi Barrett (Het Regent Gehaktballen in het Nederlands). Sony Pictures Animation komt dit jaar met een eigen sequel op de film, en die niet meer het tweede boek, Pickles to Pittsburgh, volgt. De film ging oorspronkelijk Cloudy 2: Revenge of the Leftovers heten, maar men vond het blijkbaar belangrijker om de connectie tussen de twee films aan te tonen, dus kozen ze voor de saaiere titel Cloudy With A Chance of Meatballs 2. De film draait ditmaal niet meer om abnormale weersomstandigheden, maar om een eiland bestaande uit eetbare dieren, waardoor de titel nog misplaatser lijkt. Cody Cameron en Kris Pearn nemen ook de regisseursstoelen over van Phil Lord en Christopher Miller (zij zijn ditmaal executive producers).

Cloudy2posterFlint Lockwood (Bill Hader, Superbad), uitvinder in hart en nieren, wordt verbannen uit de stad terwijl ze de ravage van zijn weermachine herstellen. Hij verkrijgt een job bij The Live Corp Company, onder leiding van zijn idool Chester V. (Will Forte, The Watch). Wanneer Flint echter te weten komt dat zijn weermachine nog steeds werkt op een eiland, gaat hij op avontuur om zijn machine voor eens en altijd het zwijgen op te leggen. Bijgestaan door zijn vriendin Samantha “Sam” Sparks (Anna Faris, Scary Movie) en zijn aap Steve (Neil Patrick Harris, How I Met Your Mother), die kan spreken door middel van een ‘speak and spell monkey thought translator‘. Verder bestaat de groep nog uit Tim Lockwood (James Caan, The Godfather), een technofoob en de vader van Flint, Brent McHale (Andy Samberg, Hotel Transylvania), de mascotte van Baby Brent’s Sardines, Agent Earl Devereaux (Terry Crews, The Expendables) en Manny (Benjamin Bratt, Law & Order), Sam’s Guatemalese cameraman.

Als ze het eiland bereiken, zien ze dat dit vol zit met gemuteerde ‘voedselbeesten’, en de schrijvers maken handig gebruik van de taal en creëren leuke namen voor de dieren. Zo zie je onder meer Tacodiles, Shrimpanzees and Apple Pie-thons op het eiland rondlopen. Flint en co zullen een hele reis door het eiland moeten maken, vooraleer ze de weermachine bereiken, met de constante dreiging om opgegeten te worden. Om het toepasselijk te maken met een slagzin van Russische trend: ‘On the island, food eats YOU!

Deze smakelijke animatiefilm is bij ons in de cinemazaal vanaf 26 februari 2014.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.