Random Article


The Following: The Poet’s Fire (Aflevering 3 – Seizoen 1)

 

 
Overzicht
 

Genre: ,
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 45 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 2013
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Veel aandacht wordt besteed aan de leden van de cult rond Carroll

Minder


Te weinig screentime voor de protagonisten, goedkope reveal


Na het vurige einde van aflevering 2 zaten we weer gebrand op een nieuwe aflevering van The Following. Wordt de spanning volgehouden of loopt deze derde aflevering op een sisser af?

0
Posted 18/02/2013 by

 
Full Article
 
 

Opgelet: deze review bevat mogelijke SPOILERS

Na het vurige einde van aflevering 2 zaten we natuurlijk weer met een aantal vragen die hopelijk beantwoord zullen worden in de derde aflevering van The Following.

We komen uit bij het laatste slachtoffer van de bende van Carroll die wonderbaarlijk genoeg niet door een mes was geveld maar eerder door vuur. Daarbij kwamen we bij de vraag, moorden de bendeleden om Carroll te eren of zoeken ze hun eigen stem en stijl met de steun van Carroll.

In deze aflevering tillen ze een beetje van die sluier op en geven ze deels hun redenering toe naar het kiezen van hun slachtoffers en sterfwijze. Het mes wordt gebruikt om Carroll te eren maar hij moedigt zijn volgers aan om hun eigen stem te vinden om zo een eigen pad te gaan. Net zoals Rick Kester (Michael Drayer) probeert te doen. Dankzij zijn vrees en afgunst voor messen gaat hij op zoek naar zijn eigen manier om zich uit te drukken en vuur is nu eenmaal zijn sterkste punt.

vlcsnap-2013-02-12-14h28m12s143

De nieuwe slachtoffers zijn mensen die Carrolls carrière gehinderd hebben in het verleden, zoals de criticus op zijn boek en de decaan die zijn anciënniteit weigerde bij de school. Wraak is iets dat niet boven Edgar Allen Poe staat dus staat het ook niet boven Carroll.

De bende van Carroll is wel het focuspunt in deze aflevering maar het is vooral de dynamiek tussen Paul, Emma en Jacob die onze aandacht opeist. Deze vreemde liefdesdriehoek zou niet misstaan in een soap, maar in The Following kan het dodelijke gevolgen hebben. Eerst hebben we Emma, de leidster van de drie, die niet bang is om haar dreigementen kracht bij te zetten. Dan hebben we Jacob, die eerder een onderdanige rol speelt in de relatie met Emma. Uiteindelijk hebben we Paul, die aanvankelijk ook niet noemenswaardig was, maar zich nu eindelijk laat gaan en dan nog op een gruwelijke manier.

Over Ryan Hardy (Kevin Bacon) en zijn FBI tegenhangers komen we amper iets te weten in deze aflevering en buiten het feit dat agent Reilly wordt neergestoken, deden ze amper iets van waarde. De manier waarop Hardy dan werd neergestoken is dan weer anticlimactisch. Het feit dat ze tweemaal de sms truc bovenhalen toont opnieuw een tekort aan creativiteit.

vlcsnap-2013-02-12-14h29m47s78

Al bij al doet deze derde aflevering het goed door de aandacht te vestigen op het gelukkige trio van psychopaten dat ons in volgende episodes zal verrassen en onze grijze massa genoeg laten werken door te speculeren over wat ze verder met elkaar van plan. Daartegenover staat wel het constante uitbreiden van de groep, zoals Maggie Kester (Virginia Kull) verhullen als één van de leden, het voelt maar leeg aan. Het neemt van het gevaar weg van de oorspronkelijke drie als men in elke aflevering er weer een nutteloze verhulling bij plakt om toch maar het schrikmoment van de dag erbij te krijgen.

Het einde brengt dan weer heerlijk macabere gedachten die ons hopelijk een glimp op Carrolls uiteindelijke plan geven en of zijn zoon zijn diabolisch meesterwerk ooit zal afmaken.

Helemaal mee eens? Of juist helemaal niet? We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je commentaar achter onderaan!

Comments

comments


Lupercal

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.