Random Article


Community – History 101 ( Aflevering 1 – Seizoen 4 )

 

 
Overzicht
 

Genre: , ,
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 22 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 2013
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Community is ondanks de creatieve veranderingen hetzelfde gebleven. De sfeer en het tempo worden behouden.

Minder


Dan Harmon, het creatieve brein van de serie, heeft zijn ontslag gekregen en dat voel je wel. Een teveel aan plotlijnen zorgt voor chaos in deze aflevering.


Community ging vorige week haar vierde seizoen in, maar kende wel heel wat veranderingen achter de schermen. Brainfreeze bekeek de eerste aflevering…

1
Posted 15/02/2013 by

 
Full Article
 
 
slide_253373_1576998_free

Annie’s Boobs en Annie

Leonard: While they were incepting, I got their balls.

Na een uitstel van enkele maanden, het ontslag van producer Dan Harmon en het abrupt vertrek van comedylegende Chevy Chase was er  reden tot paniek voor de Community-fans. Om nog wat meer zout in de figuurlijke wonde te strooien krijgt het vierde seizoen maar dertien afleveringen van thuiszender NBC. Producers David Guarascio en Moses Port hebben de bijna onmogelijke opdracht gekregen om Harmon, het creatieve brein achter de reeks en de vader van de karakters, te vervangen. Het gevoel dat we in de “Darkest Timeline” zitten blijft me achtervolgen en mijn zwarte sikje op mijn gezicht (zelf gemaakt uit papier) doet me vermoeden dat ik de waarheid spreek. Bij het bekijken van de eerste Harmonloze aflevering werd ik echter al snel op mijn gemak gesteld: Community is, thank Annie’s Boobs for that, Community gebleven. Pop Pop!

De “Greendale Seven” komen terug samen om hun vierde en laatste jaar te beginnen aan Greendale Community College maar de studiegroep heeft te kampen met bezorgdheden. Abed(Danny Pudi) vreest dat de groep uit elkaar zal gaan en wil helemaal niet afstuderen. Britta(Gillian Jacobs) probeert hem te helpen en stelt voor om te denken aan een blije gedachte. Abed creëert een eigen wereldje in zijn gedachten waarin de studiegroep nooit moet afstuderen en waar Pierce vervangen wordt door acteur Fred Willard, een leuke verwijzing naar het vertrek van Chevy Chase. Het verhaaltje speelt zich af als een traditionele sitcom mét lachband en een verschrikkelijk scenario. Een pijnlijke knipoog naar rivaal The Big Bang Theory, dat op hetzelfde uur geprogrammeerd staat. De metafoor over de bezorgdheid van Abed en de studiegroep kan je gemakkelijk naast de bezorgdheid van de kijker leggen. De veranderingen en de gebeurtenissen van de laatste maanden hebben voor een zekere vrees gezorgd bij de kijkers en dat gevoel hebben ze goed kunnen overbrengen in deze eerste aflevering.

tumblr_mavnvjH5m81ry9257o1_500

Jeff en Dean Pelton in The Hunger Deans

Ondertussen probeert Jeff(Joel McHale) zijn laatste credits bij elkaar te sprokkelen zodat hij vroeger kan afstuderen. Hij heeft tijdens de zomer lessen gevolgd en is vastberaden om zijn diploma te halen. Maar toch zijn er enkele hindernissen. De studiegroep is teleurgesteld omdat hij achter hun rug extra lessen heeft gevolgd en Dean Pelton(Jim Rash) wil niet dat Jeff afstudeert. De Dean schrapt het vak geschiedenis en vervangt het door  “The History of Ice Cream” , een populair vak waarvoor je moet geselecteerd worden. Community-gewijs sleept Dean Pelton hem mee in ” The Hunger Deans” en dat levert enkele memorabele scènes op. Acteurs Joel McHale en Jim Rash spelen perfect op elkaar in en de manier waarop Rash zijn teksten aflevert is een van de redenen waarom je naar Community kijkt. De honderden kostuums en de vele woordspelingen zijn gewoon “Deanilicious” (excuses voor deze woordspeling).

Daarnaast waren er ook verhaallijnen rond de andere karakters, maar die bleven eerder op de achtergrond. Het kattenkwaad van Shirley(Yvette Nicole Brown) en Annie(Alison Brie) had bijvoorbeeld geen enkel doel en was eerder aanvullend. Men zocht een reden om de twee karakters aan bod te laten komen in de aflevering en dat kon zoveel beter uitgevoerd worden. Hier merk je het verschil met ex-producer Dan Harmon en zijn twee huidige vervangers. Herinner je nog de poging van Shirley en Annie om campuspolitie te worden? Dit werkte omdat er voldoende tijd werd gespendeerd aan hun verhaal. De nieuwe relatie tussen Britta en Troy(Donald Glover) is dan wel weer geslaagd. Troy is voor het eerst uit het aparte leefwereldje van Abed gestapt en moet zich aanpassen. De driehoeksrelatie Britta-Troy-Abed zal in de komende afleveringen een grote rol spelen in het verhaal en kan nog voor heel wat problemen zorgen.

De nieuwe producers hebben er alles aan gedaan om de fans gerust te stellen, maar zijn daar niet altijd even goed in geslaagd. Een overvloed aan plotlijnen zorgt voor verwarring bij de kijker en hierdoor zakt de vertrouwde structuur in elkaar. Toch mogen we zeker niet klagen want de basiselementen van de serie worden behouden en de serie vaart dezelfde richting uit. De nieuwe bazen van Community hebben bewezen dat ze een leuke, normale aflevering kunnen maken zonder Dan Harmon. De grappen zijn er en de talentvolle cast doet haar best om hetzelfde niveau te halen, maar het creatieve gedeelte moet nog uitgewerkt worden. Het zou onterecht zijn om nu al een oordeel te vellen over het nieuwe seizoen. Community blijft een van de meest originele en creatieve shows op televisie en zo moet het ook blijven. “The question isn’t how, but when?” – Inspector Spacetime.

Community is elke donderdagavond te zien op het Amerikaanse NBC.

abed-happy-college-show-650x365

De studiegroep met Fred Willard als Pierce

Comments

comments


Stylion

 
avatar
Movie Buff, Lannister, loves Doctor Who, Adventure Time, Breaking Bad, Game Of Thrones and many more! more info on my twitter: https://twitter.com/Styn_Lbw


One Comment


  1. avatar
     
    Roy

    Top show. Vond deze aflevering inderdaad wat druk maar heb eel genoten. Jammer dat ze weggaan :(

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.