Random Article


Teaser Space Pirate Captain Harlock

 


1
Posted 02/02/2013 by

Leiji Matsumoto, die onder meer de anime muziekclips maakte voor Daft Punk, schreef en tekende in 1977 de manga Space Pirate Captain Harlock. Het verhaal werd uiteindelijk omgevormd tot een anime, en in de herfst van 2013 komt er een eerste CGI-film van de ruimtepiraat. Matsumoto’s oorspronkelijke script werd herschreven door Harutoshi Fukui (Mobile Suit Gundam UC novels), en onder leiding van regisseur Shinji Aramaki (Appleseed) zullen de nieuwste filmtechnieken op vlak van Computer-Generated Imagery gebruikt worden. Deze film wordt Toei Animation‘s grootste en duurste project, en wordt nu al enorm gehypet in Japan.

In een toekomst waar ruimtevaart al een alledaags vervoersmiddel is, wordt de Aarde bezocht door buitenaardse wezens waarvan de intentie niet altijd even vriendelijk is. Uiteindelijk zal onze planeet zwichten aan de buitenaardse overmacht, maar Captain Harlock weigert de nederlaag in te zien, en start een soort van rebellenoorlog. Met zijn ruimteschip Arcadia en het commando over 40 crewleden, gaat hij op rooftocht om de buitenaardse onderdrukkers zoveel mogelijk te beletten de Aarde volledig over te nemen. Als de manga wordt gevolgd, zullen die onderdrukkers hoogstwaarschijnlijk de Mazune zijn, waar we in de trailer al een glimp van opvangen. De Mazune zijn een vrouwelijk ras aliens die vroeger de aarde verkend hebben en het nu met geweld terugeisen.

Harlock zelf wordt weergegeven als de archetypische romantische held, een zwijgzame stoïcijnse vechter met het motto “Fight for no one’s sake, only for something deep in the heart“. De belangrijkste personages van de crew zijn onder meer Terrence “Terry” Drake, die op 14-jarige leeftijd zich bij Harlock aansluit nadat zijn ouders vermoord werden door aliens, Kayla “Kay” Kerry, Arcadia’s hoofdnagivator en wetenschapper, en Caliban, de eerste stuurman met een enorme interesse voor modelbouw.

Space Pirate Captain Harlock zal vanaf de herfst in Japan te zien zijn, of de film ook in België zal spelen valt nog af te wachten.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     

    Albator! Pure nostalgie. Dit check ik zeker.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.