Random Article


The Following – Chapter Two (Aflevering 2 – Seizoen 1)

 

 
Overzicht
 

Genre: ,
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 43 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 2013
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Bouwt rustig het verhaal op, zodat de kijker niet alle informatie in één keer krijgt

Minder


Voor een psychologische thriller is spanning belangrijk en daarvoor ligt het tempo misschien toch wat te traag in deze aflevering


FBI agent Ryan Hardy is seriemoordenaar Joe Carroll nu al tweemaal de baas geweest, maar kan hij ook zijn volgelingen stoppen? Dat alles en meer in de tweede aflevering van The Following…

1
Posted 31/01/2013 by

 
Full Article
 
 

Nadat we een week lang hebben kunnen speculeren over wat er zou volgen na het dramatische einde van aflevering één gaan we verder met The Following en het epische verhaal dat de ontsnapte seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy) wil schrijven. WAARSCHUWING: We gaan dieper in op verschillende gebeurtenissen en scènes die in de eerste twee afleveringen van de reeks plaatsvinden. Heb je deze nog niet gezien en wens je geen spoilers, klik dan nu weg.

vlcsnap-2013-01-30-10h49m16s130

In de vorige aflevering zagen we hoe Joe’s duivelse plan in werking trad. Hij vermoordde zijn laatste overlevende slachtoffer, betrok Ryan Hardy (Kevin Bacon) – de agent die hem jaren geleden wegstopte – terug in het onderzoek en verhulde dat hij niet alleen werkte. We werden eveneens geïntroduceerd tot verscheidene van Carrolls kompanen en bondgenoten, die de zoon van Hardy ontvoerden.

In de gedachten van Joe Carroll is zijn laatste moord een nieuw begin, de inleiding naar het wonderbare epos dat hij wil maken met Ryan in de hoofdrol, de onwillige held in dit wansmakelijke drama. Nadat Claire Matthews (Natalie Zea) eindelijk wat tijd heeft gehad om haar karakter te tonen in de serie zien we ook dat zij een pivotale rol zal spelen, die van de prinses in nood.

De relatie tussen Ryan en Claire is niet alledaags (om het zachtjes uit te drukken). Ook komen we de motivering te weten achter Carroll zijn acties. Maar is dat echt wat we moeten geloven, dat Carroll uit jaloezie zijn zicht op het gescheiden koppel richt of zou er meer aan de gang kunnen zijn? Het is moeilijk te geloven dat na jaren van planning zijn enige drijfveren wraak en jaloezie kunnen zijn.

vlcsnap-2013-01-30-10h50m47s22

Helaas zullen we met die conclusie nog even moeten wachten, want buiten wat achtergrondinformatie tasten we nog steeds in het duister bij The Following.  We hebben gezien dat Claire’s zoon ontvoerd werd door haar helpster en twee buren maar wat willen ze eigenlijk bereiken? Hem vermoorden zullen ze niet doen gezien hij een belangrijk deel van Carroll zijn plan vormt. Hoe kunnen ze hier op voortgaan?

Deze tweede aflevering van The Following is niet zonder vragen, maar ook niet zonder antwoorden. We komen zachtjes te weten waarom Ryan niet meer bij de FBI hoort, al werd er buiten een enkele vermelding ook niet meer over gesproken. Enerzijds zijn we voorstander van een serie die rustig haar karakters en verhaallijnen opbouwt en dat men de tijd neemt om een effectief verhaal te vertellen. Maar anderzijds is dit ook een serie die op spanning teert en die was in deze aflevering ver te zoeken.

Ook het gebruik van de zwakzinnige Jordy (Steve Monroe) om een aanslag te plegen op Claire lijkt een vreemde keuze. Waarom Claire vermoorden als je net drie belangrijke handlangers verhuld hebt door hen haar zoon te laten kidnappen, dat elimineert al het nut van die actie. Carroll vernoemt wel dat Jordy maar één van de vele uitdagingen was die Ryan moet ondergaan, dus was dit misschien een test om de kwaliteiten van de huidige Ryan Hardy weer te geven.

Hierbij zullen we echter nog even moeten wachten tot we verder kunnen speculeren over The Following: is Carroll toch het maniakale genie dat ons wordt voorgesteld of is hij een overroepen god in de cult waaraan hij leven heeft gegeven? En vond nu niemand de verhulling van de FBI agent (die misschien wel of misschien niet een handlanger zou kunnen zijn van Carroll) compleet overbodig?

The Following is elke maandagavond te zien op Fox.

vlcsnap-2013-01-30-10h51m55s183

Comments

comments


Lupercal

 
avatar


One Comment


  1. avatar
     

    Die onthulling opt laatste kan je natuurlijk op twee manieren zien. Ofwel is ze een volger, ofwel doet ze alsof ze een volger is om zijn vertrouwen te wekken.
    Maar als ze een volger is dan had het allesinds veel subtieler mogen zijn. Hier merk je toch wel dat de schrijver eerder SCREAM heeft geschreven ipv bvb Memento ofzo. :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.