Random Article


Seven Psychopaths

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 110 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 30/01/2013
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Entertainende personages en acteerprestaties, leuke opzet.

Minder


Iets te langdradig en onevenwichtig naar het einde toe.


Seven Psychopaths is de nieuwste tragikomische gangsterfilm van “In Bruges” regisseur Martin McDonagh, met Woody Harrelson, Colin Farrell, Christopher Walken en Sam Rockwell in de hoofdrollen. Brainfreeze ging kijken en telde de psychopaten na vooraleer de film nu woensdag in de zalen komt…

0
Posted 28/01/2013 by

 
Full Article
 
 

What, are we making French movies now? That sounds like the stupidest ending. No shoot-outs? That sounds like the stupidest ending I’ve ever fucking… No shoot-outs!?

Seven-Psychopaths_02In Seven Psychopaths levert regisseur Martin McDonagh (In Bruges) een nieuwe tragikomische gangsterfilm af. Ditmaal speelt de actie zich in Hollywood zelf af en volgen we de Ierse screenwriter Marty Faranan, gespeeld door Colin Farrell (Total Recall, In Bruges). Wanneer hij inspiratie dient op te doen voor het schrijven van een filmscript getiteld Seven Psychopaths, volgt de ene hilarische, maar levensgevaarlijke situatie de andere op; waarin heel wat gangsters, psychopaten (hint: het zijn er eigenlijk meer dan zeven) en schattige hondjes de revue passeren. McDonagh poogt met Seven Psychopaths een gangsterfilm met een kleurrijke ensemble cast te maken in de stijl van Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Reservoir Dogs) of Guy Ritchie (Snatch, Lock, Stock & Two Smoking Barrels), maar slaagt hier echter maar half in.

Marty Faranan (Farrell) is een scriptschrijver die momenteel te kampen heeft met een writer’s block en een alcoholprobleem. Zijn goeie vriend, de werkloze acteur Billy Bickle (Sam Rockwell) wil hem helpen en toont enorme interesse in het Seven Psychopaths-project. Bickle heeft samen met de oudere Hans Kieslowski (Christopher Walken) overigens een lucratief handeltje opgericht als bijbaantje: ze kidnappen met vaste regelmaat honden om ze vervolgens enkele dagen later terug te brengen bij hun eigenaars en hiervoor een fikse beloning te ontvangen. Op een gegeven moment “dognappen” ze echter Bonnie, de Shih Tzu van de psychopathische gangster Charlie Costello (Woody Harrelson), die vervolgens de hele stad op stelten zet en over lijken gaat om zijn teergeliefde hond terug te vinden. Dan loopt er nog de gemaskerde Jack O’ Diamondskiller los in LA en krijgen onze hoofdrolspelers ook nog eens te maken met Zachariah Rigby (Tom Waits), een werkelijke psychopaat en ex-seriemoordenaar die graag zijn levensverhaal en een speciale boodschap in Marty’s film wil krijgen.

seven-psychopaths_04

Colin Farrells standaard gelaatsuitdrukking doorheen een groot deel van de film

Seven Psychopaths kent een vrij grote ensemble cast, maar alle aparte verhaallijnen en personages convergeren moeiteloos naar elkaar toe naarmate de film vordert. Het verhaal zit vol leuke one-liners en kleurrijke karakters, afgewisseld met een flinke dosis zwartgallige humor en zeer grafisch geweld. Uiteindelijk lopen in de film fictie en realiteit ook door elkaar. Enkele personages en gebeurtenissen uit de “echte” wereld worden in het fictieve filmscript van Marty gestoken en omgekeerd, zodat je als kijker je aandacht niet mag verliezen. Maar wees gerust, Seven Psychopaths zit degelijk in elkaar en houdt je op het puntje van de stoel. Veel is te danken aan de fantastische vertolkingen van Woody Harrelson (die al meermaals heeft bewezen dat hij geboren is om schietgrage, psychopathische gangsters met een hilarisch zacht kantje te spelen), Sam Rockwell en Christopher Walken. Doorheen de film wordt duidelijk dat er ook aan Marty’s naaste vrienden een, om het zachtjes uit te drukken, een “hoekje af is”.

seven-psychopaths_03

De opzet van Seven Psychopaths wordt dan wel zeer goed uit de doeken gedaan en de scheiding/vermenging van fictie en realiteit lijkt aanvankelijk zeer slim, maar begint in elkaar te stuiken in de derde act. De film wil precies niet kiezen voor welk einde het wil gaan, dus krijgen we er maar meerdere te zien. Zowel Billy als Hans breien hun eigen einde aan het script van Marty, vooraleer we de uiteindelijke echte climax van de film te zien krijgen. Ondanks de slimme opzet en intrigerende personages, voelt Seven Psychopaths naar het einde toe wat langdradig en flets aan, en dat is zeer spijtig. De tijd die Marty, Hans en Billy in de woestijn spenderen om aan Charlie te ontlopen en hun script af te werken, had gerust wat ingekort mogen worden.

Martin McDonagh heeft met Seven Psychopaths zeker geen slechte gangsterfilm afgeleverd, maar het mist de charme van zijn eerdere In Bruges of de eigenheid die collega’s Tarantino of Ritchie al eerder in dit genre brachten. Een goeie opzet en enkele leuke scènes, one-liners en vertolkingen, maar veel meer ook niet.

Seven-psychopaths_01

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.