Random Article


Nog meer oude bekenden in X-Men: Days of Future Past

 


3
Posted 28/01/2013 by

xmen-days-of-future-pastX-Men: Days of Future Past, de sequel op X-Men: First Class, voegt alweer drie bekende namen uit de eerste X-Men-filmtrilogie aan haar steeds uitbreidende cast toe. Via zijn Twitter bevestigde regisseur Bryan Singer (X-Men, X2: X-Men United) Anna Paquin (True Blood), Ellen Page (Juno) en Shawn Ashmore (Animorphs). Zij hernemen hun rollen als respectievelijk Rogue, Kitty Pryde en Bobby Drake/Iceman. Hierbij vervoegen ze oudgedienden als Patrick Stewart (professor X), Ian McKellen (Magneto) en Hugh Jackman (Wolverine) en nieuwere namen James McKavoy (jonge professor X) en Michael Fassbender (jonge Magneto).

Days of Future Past ontleent haar titel aan de gelijknamige verhaallijn uit 1981, waarin het bewustzijn van de hedendaagse Kitty Pryde getransporteerd wordt naar een dystopische toekomst, waar mutanten opgejaagd worden door moordmachines genaamd Sentinels en in concentratiekampen worden gestoken. Dat Ellen Page haar rol uit X-Men: The Last Stand (2006) als de derde Kitty Pryde zal hernemen is interessant, maar het zal nog afwachten worden of het personage ook in de film een hoofdrol zal spelen. De kans lijkt klein, vermits in de continuïteit van de films Kitty geen tegenhangster heeft in het team uit First Class. Verwacht wordt dat in de filmversie van Days of Future Past het meer zal draaien om het klassieke tijdreizen zoals we dat uit verschillende sciencefictionfilms gewend zijn, of eerder Charles Xavier en Magneto diegenen zullen zijn die een bewustzijnsverandering meemaken.

Hoe dan ook, X-Men: Days of Future Past belooft een ware reünie te worden voor de castleden uit de eerste drie X-films. De sequel komt op 18 juli, 2014 in de zalen. En dan nu maar wachten op de tweet van Singer die eindelijk die dekselse Sentinels (wiens optreden in de films vooralsnog beperkt bleef tot een Danger Room-hologram in X-Men: The Last Stand) zal bevestigen…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


3 Comments


 1. avatar
   
  Donnie Darko

  Ellen Page kan mij krijgen, of het omgekeerd ook zo is betwijfel ik sterk.
  Maar toch: YAY!
 2. avatar
   
  Veruca

  Ik wil een Mohawk Halle Berry zien. :p

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.